Олег Гарас: "Побачимо інші "Карпати" - "Карпати" які підготував Костов"

3277 27.02 2013   15:55
Фото - bukinfo.com.ua

Олег Гарас, екс-гравець «Карпат», ФК «Львів» і «Локомотива» поділився своїми думками про теперішній стан справ у «Карпатах»:

Про невдалі результати «Карпат» на зборах:

- Я би не став увагу приділяти товариським спарингам в підготовчий період. Тому, що ці матчі проводяться на фоні втоми і кожен тренер по своєму готує команду. Мені відомі випадки коли команда вдало проводила спаринги, а потім досить невдало виступала в чемпіонаті. Тому це не є об’єктивний показник. Потрібно володіти інформацією в якому стані проводились ці матчі. Результат важливий в кожній грі але він не є першочерговим, якщо матч проводиться в режимі двохразового тренування це одне. Можна підвести команду в зовсім іншому стані, дати день відпочинку і це будуть зовсім інші ігри. Ми не знаємо по якій схемі Костов готує команду, тому в нього є більше інформації і він зможе більше розказати»

Про заяву Костова, що він задоволений захисниками:

- Думаю що в нього більше інформації про їхню гру. І ми можемо суб’єктивно говорити тільки про те що бачили восени. Але думаю пройшов великій період, команда пройшла збір, думаю багато змінилось. Костов не мав можливості готувати команду до осінньої частини чемпіонату, а зараз в нього був довгий період для цього. Тому в нього була можливість втілити якісь свої думки, своє ігрове бачення. Тому ми побачимо інші «Карпати» - «Карпати» які підготував Костов. Поки не почнеться чемпіонат і ми не побачимо все самі, можемо говорити і довіряти і обговорювати тільки слова тренера який знає все з середини.

Про переїзд «Карпат» на «Арену Львів»:

- Це питання до керівництва клубу. Наскільки мені відомо «Карпати» дуже хочуть грати на «АЛ». І це зрозуміло, оскільки це надсучасна споруда і це було б приємно як для вболівальників так і для самих футболістів. Але напевно є якість труднощі у досягненні компромісу з владою. Було б дуже добре як би «Карпати» проводили свої матчі на «Арені Львів».

Про трансфери «Карпат»:

- Погано коли клуб залишають гравці основного складу. Що стосується трансферної політики клубу то журналісти завжди погано відзивались коли «Карпати» були дуже активні на трансферному ринку, коли вони запрошували багато футболістів. Зараз коли фактично не було такої активності знову виникають певні питання. Вважаю що «Карпати» мають дві сильні школи і трансферна політика повинна бути точковою. Якщо і брати футболістів то це повинен бути виконавець хорошого рівня і на проблемну позицію. Щоб це не було такими хвилями: група футболістів прийшла, група футболістів пішла. Це має бути точкова селекція.

Про Лукаса:

- Наскільки ми знаємо, це часто бачили, що Лукас має своєрідний характер. Тому я не виключаю що можливі якісь конфлікти в середині колективу і з тренером. У всякому випадку я довіряю тій інформації яку ми отримали і від генерального директора, що дійсно є якісь дисциплінарні проблеми з Лукасом. Звичайно він один із лідерів команди по результатам осінньої частини чемпіонату. Звичайно це фігура, який міг самостійно вирішити долю матчу. Але команда - це в першу чергу колектив і тут не може бути якогось окремого правила для того чи іншого гравця.

Про «Карпати» у весняній частині чемпіонату:

- У першу чергу важко буде боротись за Лігу Європи, якісь завдання рівня «Карпат» ставити вже дуже важко. Але звичайно залишитися завдання залишитись в еліті, залишитися в Прем’єр-лізі. Думаю з цим завданням «Карпати» справляться без якихось особливих проблем. Думаю що завдання повинне бути більш термінове, щоб підготувати команду до наступного чемпіонату. Тому що з наступного чемпіонату «Карпати» повинні боротися як мінімум за Лігу Європи. Тому що це клуб який є лідером Західної України, маючи досить хороші школи, маючи хороший підбір виконавців, хорошу інфраструктуру, хороших вболівальників. Протягом весни буде будівництво команди на наступний сезон, формування боєздатного колективу щоб ставити нові завдання вже з нового чемпіонату, бо в цьому чемпіонаті про якісь високі здобутки вже мова не йде.

Популярные новости