Володимир Костевич: "Дякую тренеру за довіру"

1683 26.08 2013   17:14
Фото - FootBoom.com

Позиція лівого захисника вже не один місяць є чи не найбільш проблемною у «Карпат». У грі з «Говерлою» тренери її довірили Володимиру Костевичу. І здається, не помилилися… В усякому разі, як то кажуть, каші він не зіпсував.

– Володимире, гра із «Говерлою» стала для тебе другою в стартовому складі «Карпат». Вдалося впоратися із хвилюванням?

– Не можу поки ще оцінити, як зіграв. Це зроблять тренери, вболівальники. Звичайно, що я хвилювався, але ми не пропустили сьогодні – і це мене дуже радує. Приємно, що тренер довірив зіграти в такому відповідальному матчі – західноукраїнському дербі. Дякую йому за довіру.

– Доволі незвично бачити тебе на позиції лівого захисника. Знаєш, як правильно грати в обороні?

– Чому ж не знаю? Де мене тренер бачить, там і гратиму. Головне – приносити користь команді. При схемі 4–4–2 раніше завжди грав півзахисника. Функцій у півоборонця більше, тому із позицією лівого бека впорався. Головне, надійно відбирати м’яч і при нагоді підтримувати атаку.

– Експерти відзначають, що «Говерла» потужно в останніх матчах грала на флангах. Зумів це сьогодні відчути на собі?

– Так, відчув. Думаю, що зіграв непогано. Дякуючи нашим центральним захисникам – Пластуну і Балажицу – відіграв надійно. Вони мені постійно підказували, що і як робити краще.

– Обидві команди зробили помітний акцент на обороні власних воріт. Саме це і стало причиною не надто видовищної гри?

– Важко сказати. Ужгородці весь перший тайм грали від оборони – це факт. Ми намагалися «розрізати» їхній захист. В перерві просто налаштувалися на перемогу і вийшли її здобувати. Але в другому таймі вийшло так, що, навпаки, гра вирівнялась. Ніхто не хотів поступатися перемогою. Та ми все-таки, певно, більше хотіли.

– «Карпати» здобули першу перемогу в сезоні. В команді чекали такого результату?

– Дуже чекали! Всі знали, що ми мусимо виграти. Були навіть такі матчі, коли ми втрачали очки зовсім недолуго. Нарешті виграли. Тепер уже всі в команді задоволені.

– Матч проти «Говерли» став другим поспіль дербі для «Карпат». Чотири очки в двох надпринципових матчах додали впевненості?

– Аби нам тільки «пішло» після цієї гри. Хочемо перемагати. Зрозуміло, що дербі – це таки пікантніші три очки, ніж решта. Але загалом це не має значення.

– Сьогодні команда зробила гарний подарунок Олександру Гладкому до дня народження, яке він відсвяткував напередодні матчу.

– Та він сам собі зробив подарунок! Віддав таку гольову передачу – просто красень!..

Источник: zik.ua
Популярные новости