Юрій Дячук-Ставицький: "У футболістів мають бути яйця"

1668 26.05 2013   23:08

Виконуючий обов`язки головного тренера «Карпат» розповів журналістам про нічию із "Металістом" та фініш сезону.

Юрій Дячук-Ставицький, в.о. головного тренера «Карпат»

-​ Можу сказати, що є позитив. Те, що команда хотіла грати. Але команда не готова функціонально. Коли працював в клубі, то навіть не здогадувався, що аж настільки не готова. Їм бракує бійцівських якостей, тактично слабо грають. Ми програвали «Дніпру», «Кривбасу», але забили їм 2 голи. І зараз забили. Це говорить про те, що команда таки хотіла грати. Я думаю, що при хорошій роботі, коли взяти нових гравців, то все буде добре. Візьміть програмку, подивіться. Вік гравців «Металіста» 32, 33, 37, 29... У нас 21, 23, 25... Ви бачили фінал Ліги Чемпіонів? «Баварія» має середній вік гравців на 5-7 років більший ніж «Борусія». Так само і в нас. Син Шуховцева зовсім трішки молодший від нашого воротаря. Вони досвідчені бійці, вони пограли. У нас був Пшеничних, потім пішов. Йому було 27 років, сказали, що старий. Зараз він буде грати в Лізі Чемпіонів. Треба, щоб були мужики. У футболістів мають бути яйця. Я кажу гравцям: «зніміть труси і я подивлюся, чи є у вас яйця». У половини нема. Вони мають битися за Львів, за клуб, за тренера. Їм цього не привили. Може я не маю права цього говорити, але скажу. Іщенко щось зробив для команди, Яремченко щось зробив, Кононов багато зробити. А болгари відправили «Карпати» на рік назад. Бо якщо нема сили, то дещо на ношах заносять. Я вірю, що наступного року ми не будемо вилітати і залежати від когось.

-​ Прокоментуйте вихід Гірського.

-​ Я вже казав, що Ксьонз і Озарків не захисники. Велика провина тренерів, що їх поставили в оборону. Озарків через це не поїхав у збірну. Ковалець дзвонив, казав, що ви його в захист ставите, а в збірній він хав. У нас нема крайніх оборонців. Ощипко травмований, а Бідловський – атакувальний гравець. Колись казали, що як маєш хорошу оборону, то можна бодай 0:0 зіграти. Ми ніби багато забиваємо, але пропускаємо ще більше. На виїзді ми в 15-и матчах взяли 6 очок. Дуже слабо в обороні виглядаємо. Ми всім програвали боротьбу. Ще одне дослідження: наша команда з колишніми тренерами найбільше зробила передач на своїй половині поля. Зараз старалися флангами грати, Зеньов трохи ожив, Кополовець. Гладкий не готовий функціонально. В ритмі вальсу не можна грати. Все ж добре, що крапку поставили. Приємно, що на останній хвилині гол забили, що Озарків забив.

-​ То є ті самі…?

-​ Трохи є.

-​ Ви залишаєтеся?

-​ Що я можу говорити? Коли буде новий тренер я не знаю. Думаю, що я в структурі клубу залишуся. Є президент, генеральний директор, їм вирішувати. Я хочу їм подякувати за довіру. Думаю, що ситуацію не зіпсував. Трохи підняв команді дух, робив усе, щоб ми не вилетіли. Керівники продумають ситуацію і зроблять все для того, щоб «Карпати» наступного року були в твердій десятці.

-​ В чемпіонаті області багато ветеранів грають…

-​ У нас країна така. До 35 беруть на роботу. А зрілі люди також мають працювати. Хоча я вам скажу, що у нас дуже хороша молодь. Зараз в юніорському чемпіонаті ми боремося за третє місце. Якщо «Шахтар» не виграє свій останній матч, то ми будемо бронзу мати. Якщо виграє, то поділимо з ними третє-четверте місце. А незабаром у Львові буде фінал ДЮФЛ. Приїдуть кращі школи України.

-​ Коли підготовка буде до нового сезону?

-​ 13 числа збір, буде тестування. Куди на збори вирушимо ще не відомо. Польща чи Словенія….

Популярные новости