Сергій Зайцев: "Ми шукатимемо якісних футболістів"

1398 25.12 2012   14:55
Фото - shahta.org

Новий-старий наставник запорізького ФК Сергій Зайцев — про своє повернення й командні амбіції

— Сергію Ларіоновичу, найперше цікаво дізнатися, чи довго роздумували над пропозицією знову попрацювати з першою командою «Металурга»?

— Не довго, тому що виріс у цьому клубі, працював у ньому й дуже хотів знову спробувати свої сили на найвищому рівні, якомога швидше докласти всіх зусиль, аби допомогти команді, в якій добре знаю практично всіх гравців. Загалом був готовий до такого кроку й не сумнівався щодо його правильності.

— І це попри те, що минулого сезону вас звільнили наступного дня після того, як вивели команду до прем’єр-ліги?

— Знаєте, якби в мені досі жили якісь негативні спогади, то мене в команді не було би.

— До речі, можете згадати, як тоді розгорталися події? Ви знали, що домашній матч проти «Геліоса» стане для вас останнім?

— Не знав. Я взагалі не шукаю логіки в тій ситуації. Скажімо так: якщо чесно, то цього досі ніхто не може зрозуміти й пояснити. Утім, те рішення ухвалював не я, а тодішні власники «Металурга». Нехай це залишиться на їхній совісті.

— Яке завдання поставили перед вами керівники запорізького клубу на другу частину змагань?

— А які можуть бути завдання? Тільки максимальні!

— Деталізуйте, будь ласка.

— Давайте мислити логічно. Про якусь конкретну мету, наприклад, стовідсотково мусимо залишитися в елітному дивізіоні, говорити недоречно, бо не хочу себе ж виставляти в нехорошому світлі — перед боєм усі мастаки розповідати, а мені хотілося би поговорити про те, що вдалося чи ні по завершенні сезону, коли нашу роботу підсумує турнірна таблиця. Водночас, зрозуміло, що ми прагнутимемо перемагати в кожному матчі й докладемо всіх зусиль, аби завершити сезон успішно.

— Те, що до останнього часу ви працювали з молодіжною командою, означає, що в першій команді з’являться нові молоді обличчя?

— Звичайно! Зрештою, «Металург» завжди й був цікавий тим, що в ньому грало найбільше вихованців. Тому свіжа кров із внутрішніх резервів точно з’явиться.

— А чи обговорювалися трансферні плани? «Металург» купуватиме нових гравців або, принаймні, шукатиме вільних агентів?

— Розподілу на вільних агентів чи ні не буде. Ми шукатимемо якісних футболістів, якщо ж їх треба буде купувати, клуб готовий до цього. Проте до 6 січня, коли в нас запланований перший збір, я не готовий назвати прізвища тих, хто поповнить склад із молодіжної команди, хто залишить «Металург», кого купуватимемо. Наразі скажу лише так: список футболістів, яких хотілося би бачити в Запоріжжі, існує, з визначенням проблемних позицій і кількістю бажаних новачків.

— Останнє запитання: на ваш погляд, на що зможуть розраховувати в «Динамо» Андрій Цуріков і Сергій Сидорчук, яких ви знаєте, мабуть, як ніхто?

— Сидорчук — дуже амбіційний і неординарний футболіст. Він може віддати просто неперевершений пас, і такий гравець центра поля, як на мене, киянам дуже потрібний. А щодо Цурікова, то Андрій дуже швидкий та працездатний, виконує великий обсяг чорнової роботи. Уважаю, обидва поборються за місце в першій команді.

Популярные новости