Віктор Вацко: "Від Лукаса відмовилися навіть його співвітчизники-тренери Дніпра"

1798 24.01 2014   14:15
Автор: Footboom
Фото - footballnews.com.ua

Відомий коментатор телеканалу «Футбол», Віктор Вацко, на своїй конференції на matchday.com.ua дав характеристику колишньому гравцю «Карпат» Лукасу та поміркував над майбутнім Окріашвілі в «Чорноморці».

Якщо вірити пресі екс-карпатівець Лукас досить непогано виступає в Греції. В Львові взагалі був лідером і принаймні його перехід/оренда в Динамо здавалась цілком логічним продовженням для іспанця кар’єри в Україні. Як Ви вважаєте чому йому в Києві не дали по суті жодного шансу і взагалі навіщо була ця оренда гравця, на якого Блохін мабуть навіть не розраховував?

Щоби розуміти, чому у Лукаса не вийшло у Динамо, потрібно знати його людські якості. Він проголосив себе небаченою зіркою у Львові зокрема та в Україні в цілому. У Львові президент ставився до нього, як до рідного сина. А у "синочка", як кажуть німці, стала зникати земля під ногами. Виявилось, що у Динамо до Лукаса ніхто не ставитиметься, як до "пупа землі", навіть незважаючи на 8 голів в осінній частині чемпіонату. Там усім усе потрібно доводити. Роботою на полі, а не скандалами в кабінетах.
Я Вам навіть більше скажу: від Лукаса відмовилися навіть його співвітчизники-тренери Дніпра. Через його характер. Хоча як футболіст він - дуже сильний і цілком гідний грати в українському топ-клубі, окрім Шахтаря.

Цікава Ваша думка про можливу оренду Окріашвілі в «Чорноморець». Що Ви думаєте про цього футболіста і чи може він заграти в Одесі?

Свій потенціал Окріашвілі показав в Іллічівці. Як, зрештою, і свій характер. Те, що з вересня-місяця ми не бачили його на полі, багато про що говорить. Тим більше, що, наскільки мені відомо, причина цієї відсутності - не тільки і не стільки "травма", про яку говорили, але не конкретизували.

Мені важко сказати, на якій позиції Окріашвілі бачить Григорчук. Маю сумнів, що цей футболіст допоможе Чорноморцю в середній лінії. У команді Григорчука не грає той, хто цурається чорнової роботи. Окріашвілі ж, дуже сильний індивідуально, воліє грати на роялі, а не "тягати" його.

Можливо, в контексті втрати Чорноморцем Самодіна, це варіант підміни Антонову на вістрі атаки. На мій погляд, це більш імовірний варіант.

Торніке лише 21 рік. Він все ще формується як футболіст. Зараз він - своєрідний "пластилін", з якого грамотний тренер може виліпити серйозну футбольну фігуру. Питання в тому, яка мотивація прогресувати у самого Окріашвілі. У Павлова він попервах, отримавши довіру, засяяв дуже яскраво. Але потім зник. Наскільки я чув, з довколафутбольних причин...

Популярные новости