Тиха трансферна кампанія "Карпат"

2057 23.02 2013   09:31
Фото - fckarpaty.lviv.ua

«Карпати» цієї зими значно частіше позбувалися футболістів, аніж купували нових
Львівські «Карпати» взимку позбулися баласту, відмовившись від послуг групи футболістів. Натомість у команду Ніколая Костова прийшли тільки два новобранці.

Найбільшою втратою «карпатівців» під час паузи в сезоні є іспанець Лукас. Іноземець хоч і залишається в розташуванні клубу, але, схоже, тренерський штаб йому більше не довіряє, тому навряд чи гравець виходитиме на поле в матчах за основ­ну команду. «Проблеми з Лукасом пов’язані лише з його поведінкою на перших двох зборах щодо клубу, тренера та партнерів по команді, — каже генеральний директор «Карпат» Ігор Дедишин. — Отож це рішення винятково дисциплінарного характеру. Нинішня поведінка Лукаса є неприпустимою для клубу, де визначальною є саме атмосфера в колективі. Наголошу: ФК «Карпати» вважає неприйнятним, коли будь-який гравець нашого колективу ставить свої особисті інтереси вище за командні. І Лукас не може бути винятком з цього правила. Якщо іспанець зробить правильні висновки, перегляне своє ставлення до команди, клубу, то готові сісти за стіл переговорів. Ми залишили двері відчиненими».

«Лукас був одним із лідерів «Карпат», належав до числа найкращих бомбардирів Прем’єр-ліги, тому його втрата для «зелено-білих» буде відчутною. Але з двох бід обирають меншу. Тому, якщо він негативно впливав на атмосферу в команді, його потрібно було позбутися», — висловив «Газеті» власну думку щодо цієї ситуації відомий у минулому футболіст Василь Рац.

Також наставник «Карпат» Ніколай Костов більше не розраховує на Андрія Ткачука. Місцевого футболіста, якого донедавна вважали лідером «зелено-білих», виставлено на трансфер. Ілля Михальов у найближчі півроку на правах оренди з правом подальшого викупу контракту гратиме в російському чемпіонаті за ФК «Хімкі». Там же, в Росії, на аналогічних умовах виступатиме центрфорвард «карпатівців» Олександр Касьян. Щоправда, ще точно не відомо, за яку саме команду він гратиме — ФК «Томь» чи «Спартак» із Нальчика. Більше не належать до сфери інтересів першої команди «Карпат» воротар Олександр Ільющенков, півзахисник Ярослав Мартинюк і нападник Володимир Гудима, які також шукають нове місце працевлаштування. З Алєксандром Гурулі було вирішено розірвати конт­ракт і надати гравцеві статус вільного агента.

Стосовно придбань, то Лукаса у львівських «Карпатах» замінить бразильський форвард Марсело Жил Фернандо або просто Марселіньо. Останнім клубом латиноамериканця був «Греміо Баруері». А на початку лютого «зелено-білі» підсилилися 22-річним українським захисником Сергієм Гаращенковим, який раніше виступав за російський «Амкар».

Ось і всі цьогорічні трансфери «Карпат». Керівництво клубу запевняє, що будуть й інші новобранці — захисник і півзахисник. Коли саме — не відомо. «Карпати» — доволі кваліфікована команда, у неї непоганий підбір футболістів, — вважає Василь Рац. — Ніколай Костов має відповідний ресурс, щоб фінішувати в середині турнірної таблиці. Тому особливих проблем у тому, що «зелено-білі» придбали небагато гравців, не бачу. Тим паче, що цієї зими взагалі небагато команд були активними на трансферному ринку. Хтось економить гроші, у когось їх немає, інші не бачать сенсу підсилюватися. У кожного свої причини».

Наприкінці цього тижня «Карпати» повернуться до Львова з тренувального збору в Туреччині. 24 лютого на стадіоні «Україна» вони проведуть спаринг із ФК «Тернопіль». А 26 лютого львів’яни полетять до Криму на останній тренувальний збір перед поновленням ігор у Прем’єр-лізі.

Популярные новости