Ніколай Костов: "Нинішній склад "Карпат" може добиватися непоганих результатів"

1270 22.11 2012   16:44

Львівські «Карпати» здобули три домашні перемоги поспіль, у тому числі й кубкову над "Металістом". Забивши "Кривбасу" й "Волині" на "Україні" аж вісім голів (розгром криворіжців 6:0 став найбільшою перемогою карпатівців у національних чемпіонатах), "зелено-білі" нарешті відірвалися у Прем'єр-лізі від зони вильоту - на п'ять очок. Останні домашні матчі "Карпат" додали їхнім уболівальникам оптимізму. Враженнями від виступів своїх підопічних із читачами поділився головний тренер "Карпат" - 49-річний болгарський фахівець Ніколай Костов.

- Останні перемоги, мабуть, додали гравцям "Карпат" психологічної впевненості?

- Команда ще не вийшла з кризи, а тільки виходить із неї. Наші перемоги в трьох останніх домашніх матчах є результатом зусиль, яких усі футболісти докладають на тренуваннях. Що буде далі, прогнозувати важко. Але щиро сподіваюся на те, що в нашій команді усе буде добре.

- Лукас - серед найкращих бомбардирів чемпіонату. Забивали Кенія, Штіліч...

- Тішить, що наші атакувальні гравці забивають. Ці футболісти добре відкриваються на полі, активно рухаються, використовують вільний простір.

- На «Карпати» чекають цього року ще два матчі - виїзний з «Іллічівцем» і домашній з «Ворсклою». Яке завдання ставите в цих поєдинках?

- Ми зараз у такому турнірному становищі, що требадосягати максимального результату в кожному матчі. Водночас прагнемо, щоб, окрім очкових здобутків, команда демонструвала видовищний, комбінаційний футбол. Щодо найближчих суперників «Карпат»... Не хочу нікого обговорювати. Насамперед я дивлюся на свою команду. І вірю в неї.

- В основному складі дебютували кілька гравців із молодіжного складу «Карпат»...

- Вони непогано проявляють себе на полі, але не можу сказати, що вже набралися досвіду. Утім, ми віримо в них. Будемо підтримувати нашу молодь.

- Не за горами зимове міжсезоння. Як "Карпати" планують підсилюватися?

- Обговоримо це з моїми керівниками, в тому числі зі спортивним директором. Не варто чекати, що "Карпатам" буде потрібно багато нових гравців. Хочу заспокоїти вболівальників; нинішній склад "Карпат" може добиватися непоганих результатів. До речі, я дуже вдячний уболівальникам «Карпат» за їхню участь у нашій грі. Вони створюють дуже приємну атмосферу на стадіоні, підтримують футболістів. Якщо вболівальників буде на трибунах іще більше, буде ще краще - і для команди, і для Львова.

Источник: galsports.com
Популярные новости