Андрій Русол: "Часто перебільшують важливість активності на трансферному ринку"

2295 22.07 2013   20:35

Спортивний директор "Дніпра" Андрій Русол в інтерв’ю "Футболу 24" про старт дніпропетровців у чемпіонаті, завдання на сезон та трансферну роботу.

- Андрію Анатолійовичу, як вам старт «Дніпра» у новому сезоні?

- Старт хороший. Команда у перших двох іграх не тільки добилася результату, а й показала непогану якість гри. Тому ми задоволені стартом.

- Чому «Дніпро» є пасивним на трансферному ринку? Тренерський штаб задоволений комплектацією і не знайшлося футболістів сильніших з тих, що є, чи існує інша причина?

- Надмірна активність на трансферному ринку не гарантує результат. «Дніпро» продовжує працювати в цьому напрямку. Але зараз важко сказати чи будуть у нас нові гравці. Не виключено, що ми когось підпишемо. А те, що ми не такі активні, як наші конкуренти, ще нічого не означає. Ми розуміємо, що нам потрібно підсилюватися, є позиції, які можна підсилити. Але підсумковий результат у цій справі залежить від багатьох факторів. Повторюю, робота у цьому напрямку проводиться постійно.

- Які саме позиції можна підсилити?

- Це не секретна інформація, але нехай вона залишиться всередині клубу.

- Зазвичай перед початком чемпіонату керівництво клубу зустрічається із футболістами і оголошує завдання на сезон. Судячи з коментарів гравців «Дніпра», у дніпропетровському клубі завдання ніхто не оголошував…

- У будь-якого професійного спортсмена є завдання виходити і перемагати. Впевнений, що кожен наш футболіст розуміє наші цілі. Ми прагнемо зробити крок уперед. І не варто фокусуватися на словах футболістів про те, що не було озвучено завдань. Надто багато уваги до цього зараз приковано. Впевнений, не варто робити через це проблему та загострювати на цьому увагу. Усім зрозуміло, що ми повинні покращувати результати та робити крок уперед. Гравці «Дніпра» це прекрасно усвідомлюють. Просто їхні слова виривають із контексту. Запевняю, хлопці свідомі наших прагнень.

- «Шахтар» не той, яким був у минулому сезоні, «Металіст» суттєво не підсилювався, натомість «Динамо» попрацювало на трансферному ринку. Кого із цих команд вважає головним суперником?

- Знову ви говорите про підсилення, як про ключовий фактор визначення сили команди чи її потенціалу на наступний сезон. Гроші витрачені на новобранців ніколи не гарантують результату. Немає формули за якою чим більше ти потратив, тим вище місце займеш. Уболівальники та журналісти часто перебільшують важливість активності на трансферному ринку.

Відповідаючи на ваше основне питання, то усі перераховані вами клуби є достойними суперниками. Майбутнє покаже, хто сильніший. А те, що «Шахтар» продав своїх лідерів… Повірте, «гірники» уже знайшли їм достойну заміну. Як на мене, тільки питання часу коли новобранці донеччан адаптуються до нашого футболу та вимог наставника. А так вони є хорошими виконавцями.

- Андрію Анатолійовичу, наостанок, ви уже «вбили у собі футболіста», на футбольне поле вас більше тягне?

- У мене не було такого завдання – «вбити у собі футболіста». На футбольне поле мене не тягне. Але я залишаюся спортсменом. Інколи мені хочеться допомогти партнерам на полі. Але тепер в мене інша робота і я допомагаю команді за межами поля.

- Уже пройшло чимало часу після того, як ви «повісили буци на цвях» і стали функціонером. За цей період не кортіло спробувати себе в якійсь іншій ролі?

- Відчуваю, що це моя робота. Мені комфортно на своїй посаді, тут я можу принести користь клубові. Одним словом, я щасливий.

Популярные новости