Олександр Воловик: "Не треба згадувати про поразку в Дніпропетровську"

1435 21.03 2014   14:13
Фото - shakhtar.com

Центрбек «Шахтаря» поділився думками про майбутній центральний матч туру з «Дніпром».

— Олександре, чи здивувалися, коли після тривалого «мовчання» у стартовому складі проти запорізького «Металурга» у цент­ральній зоні захисту з Кучером Містер виставив саме вас? Спокійно поставилися до такого вибору?

— Досить спокійно, адже я знав, що в Ярослава Ракицького травма, тож про те, що гратиму проти запорізького «Металурга», Містер мені сказав заздалегідь.

— Ви досвідчений гравець, але у «Шахтарі після переходу майже не грали. Ходили чутки, що повернетеся в донецький «Металург». Чи справді у вас було таке бажання?

— Бажання в мене було й є одне — грати! Але зараз я у «Шахтарі», відтак через напружену роботу на тренуваннях намагаюся пробитися в основу.

— Попри 3:0, запорізький «Металург» створив удосталь небезпечних моментів біля воріт «Шахтаря». Це — нормально?

— Якщо суперник створив багато моментів, значить, наш захист десь не дограв. Але, зауважу, що в нас уся команда атакує, й уся команда захищається. Що ж стосується запорізького «Металурга», то зараз він став набагато сильнішим, аніж у першому колі. Це дуже хороша команда, яка своєю грою заслуговує бути в турнірній таблиці значно вище.

— Якщо Мірча Луческу залучить вас до складу команди проти «Дніпра», чи готові до цього?

— За той час, що перебуваю у «Шахтарі», вже зрозумів вимоги Містера і філософію гри, яку намагається втілити на полі команда. Тому, якщо довірять місце у стартовому складі, буду радий.

У складі донецького «Металурга» ви неодноразово протистояли «Дніпру». У чому може бути особливість гри проти дніпропетровців?

— Головне — не поступитися в боротьбі, бажанні, та ще — не згадувати поразку, якої ми зазнали в Дніпропетровську в першому колі. Щоби та невдача не тиснула психологічно.

Після того, як у «Металісті» почалися фінансові проблеми, «Дніпро» більшість називає ледь не головним конкурентом «Шахтаря» в боротьбі за «золото». Ви теж так уважаєте?

— Я би не став скидати «Металіст» із рахунків. Упевнений, харків’яни, а також «Дніпро» та «Динамо», будуть до кінця боротися за перше місце. Ще багато ігор, і вся боротьба, вважаю, попереду.

Після відновлення чемпіонату саме «Дніпро» показав найвидовищніший і гармонійний футбол. Це насторожує «Шахтар»?

— Зараз вистрілив «Дніпро», а наступного туру, може, ми або «Динамо» чи якась інша команда… Але не заперечую, що дніпропетровці зараз перебувають у хорошій формі. Тим цікавіше буде матч на «Донбас Арені».

Легіонери «Чорноморця» втекли внаслідок напруженої суспільно-політичної ситуації в Украї­ні. Як почуваються сьогодні бразильці «Шахтаря»?

— Якщо ніхто не пішов, значить, у нас все нормально.

— Найкращий гравець Украї­ни на сьогодні — Коноплянка — може один обіграти «Шахтар»?

— Ні.

— А хто у складі «Шахтаря» — Бернард чи Дуглас Коста — може вирішити долю зустрічі на користь своєї команди?

— У нас на результат працює вся команда. А завершити зусилля партнерів точним ударом може майже кожен, у тому числі й Бернард із Костою. Головна сила «Шахтаря» — в командній грі.

Із ким вам комфортніше грати у центральній зоні захисту: із Чечером раніше в донецькому «Металурзі» чи з Кучером зараз у «Шахтарі»?

— Порівнювати гравців, на мій погляд, некоректно. Просто зі Славою Чечером ми грали разом майже шість років. Тому взаєморозуміння в нас було ідеальне. Із Олександром Кучером ми тільки притираємося. Чечер і Кучер — обидва сильні, класні футболісти, кожен зі своїми ігровими козирями.

Як вважаєте, може, в зв’язку з політичною ситуацією в країні, варто було би «заморозити» чемпіонат, визнавши підсумковий вигляд такий, який є на даний момент? А з літа вже проводити наступний турнір?

— Мені, навпаки, здається, що спорт у цілому і футбол зокрема об’єднає людей у цій непростій ситуації. І минулий тур чемпіонату показав, що вболівальники скучили за футболом і вони поводилися спокійно, ніде не було ексцесів. Знайшли навіть взаєморозуміння раніше непримиримі ультраси «Шахтаря» та «Динамо». Це говорить багато про що.

Чи не вважаєте, що суботній матч із «Дніпром» прирівнюватиметься для «Шахтаря» до «золотого»?

— Майбутній матч із «Дніпром» стане для нас одним із ключових у другому колі.

— Дайте свій прогноз: «Шахтар» — «Дніпро» —?

— Перед грою краще не загадувати. Вибачте, я цього робити не буду.

На всіляких форумах частенько доводилося читати, що «Шахтареві» ніхто не зможе перешкодити знову стати чемпіоном, що справа вже вирішена. Ви теж так вважаєте?

— Нам, гравцям, уважаю, не пот­рібно озиратися на те, хто що пише в Інтернеті. Який би не був відрив од переслідувачів, треба боротися до кінця, налаштовуючись по-бойовому на кожен матч.

Популярные новости