Олександр Шуфрич: "Було багато особисто моїх помилок"

1426 20.05 2013   17:54

Віце-президент «Говерли» відразу після матчу з «Волинню» розповів чому команда вилетіла з ПЛ, та чи дійсно існує між ним та Олександром Севидовом конфлікт.

-​ «Говерла» в першій лізі. Чому так трапилось?

-​ Є цілий комплекс причин. Не буду говорити про ті речі, які від нас не залежали. Про це вже й так багато сказано. Щодо останніх турів, то ми можемо лише себе винити. Я в роздягальні подякував гравцям за сезон. Перед матчем з «Кривбасом» я їм сказав: «Усе в ваших ногах». Мабуть, наші ноги не настільки натреновані, щоб грати в Прем’єр Лізі. Але в цьому є і багато плюсів. Треба зараз це пережити. Я сподіваюсь, що наші інвестори не розчаровані в нашій роботі, яка була зроблена, і ми не надовго будемо в «засланні».

-​ Ви і ваш батько, Нестор Шуфрич, продовжите займатись «Говерлою»?

-​ Від футболу я точно не відмовлюсь. Про інших людей не можу говорити. У нас багато було недопрацювань, багато було особисто моїх помилок. Але в цілому шкода команду втрачати, не всю, але є деякі надбання які навряд чи зможемо залишити.

-​ Які помилки були зроблені особисто Вами?

-​ Самокритика це добре, але я зараз не зможу об’єктивно говорити, тому що не вляглися емоції. Скажу лише, що свого часу команді потрібно було перезавантаження. Тому що дуже важко нам далися перші тури. Через календар і через те, що психологічно ми не зовсім були готові. Ми хоч і грали з топ-командами, але програти перші сім турів і щоб це не позначилось на психіці, тяжко.

-​ Що значить слово «перезавантаження»? Потрібні були нові гравці?

-​ Є різні способи. Я це відчував, але в мене ще не має такого авторитету в Прем’єр Лізі, щоб вчасно робити певні кроки. Але тим не менш, вкінці ми змогли наздогнати втрачене і тут треба карати лише себе.

-​ В команді залишиться Олександр Севидов?

-​ Не буду приховувати, особисто моєю ініціативою було запрошення Олександра Севидова на посаду головного тренера «Говерли». Мені дуже імпонувала манера гри його попередньої команди, «Кримтеплиці». Але все таки він головний тренер. У мене також є начальник. І Севидов не один раз говорив, що звітний лише перед Нестором Івановичем. Ось сезон майже закінчився, нехай і звітує.

-​ Не секрет, що у Вас із Олександром Севидовим не найкращі стосунки. Ця напруга також одна з причин вильоту «Говерли» до першої ліги?

-​ Райчевич із Лисенком також не знайшли спільної мови одного разу. Але вони ж в одній команді, і у них одна ідея. Коли в клубі працює більш ніж п’ятдесят чоловіків, і у кожного з них свої думки, завжди будуть певні «притирання». Але я можу сказати що в пана Севидова контракт до літа 2014 року і цілком, більш ніж ймовірно, його доведеться допрацювати.

-​ Звільнення Севидова не планується?

-​ Є рада клубу в яку входять різного роду фахівці та посадові особи. Ми прийматиме це рішення колективно. Звичайно, таке питання постане. Це логічно. Але вийти і сказати зараз що ми прийняли рішення, я не можу. Треба багато що зважити.

-​ Конфлікт між гравцями і між тренером з віце-президентом, це різні речі. На команді це не може не позначитись.

-​ Я хотів би зараз раз і назавжди закрити це питання. Якби я хотів звільнити будь-кого хто знаходиться в нашому колективі, то цієї людини у нас не було б. Якщо пан Севидов допрацював цей сезон у «Говерлі», дуже важкий та емоційний сезон, значить у нас усе нормально.

-​ Але Ви ж сказали, що майбутнє Севидова вирішуватимете не Ви, а рада клубу.

-​ Ви уявляєте собі ситуацію, що людина яка приймає більшість рішень має протиріччя з головним тренером у якихось принципових питаннях? У нас тоді не було б команди. Але ми останнім ривком показали що можемо і вміємо працювати разом пліч-о-пліч усі.

-​ В останніх матчах на лаві запасних залишалось по чотири-пять гравців. Чому в «Говерлі» такі кадрові проблеми?

-​ Це вже внутрішнє питання. Людей в заявці вистачає, щоб заповнити протокол на гру. Чому там не опинялися певні прізвища, це вже питання не до мене. Команда мала боєкомплект, і навіть з тими втратами, що ми мали, можна було заповнити лаву запасних. Значить, не усім там дано сидіти.

Популярные новости