Олександр Севідов: "Таким імпотентом ми вже давно не були"

1039 19.10 2013   21:10
Фото - FootBoom.com

Післяматчевий коментар від коуча «левів»:

– Хотів би звернути увагу на кілька моментів. Ми заслужено програли. Рахунок відповідає різниці в класі. Дніпряни швидші, агресивніші, легші. Треба розібратися і знайти причини у тому, чому ми програвали в передачах русі, боротьбі. І ще мене цікавить питання: як ми вміємо тримати удар? Ніби все правильно робили, але ті два голи після індивідуальних помилок. Коли нам забили третій, то стало ясно, що вже не відіграємося. Попереду все що могли – все запороли. Були виходи хороші, але ми робили так, щоб ані віддати, ані пробити. На жаль, за всіма статтями поступилися.

– Чи передбачає ваша ігрова модель, за несприятливого рахунку переходити на гру в три захисники?

– Може, але не в цій ситуації. Щоб міняти схему на три захисники, треба мати зіграну команду, гравці якої зможуть безболісно перейти з одної позиції на іншу. А ми дуже легко давали супернику забивати голи. От вже донецький «Металург» в матчі проти «Динамо» на три захисники перелаштувався.

– Ви читаєте Інтернет? До матчу говорили, що «Карпати» мають програти. А своєю грою ви додали жару до вогню...

– Я читаю, але якщо буду на все реагувати... От вже писали, що Севідов з Донецька, тому має віддати гру «Шахтарю». Тут треба на інше зважити. Зараз гравці напевно мають зрозуміти, чому вони грають в оренді, а не в синій футболці. Якби виграли, ви б сказали – от молодці. А раз програли, значить продали. Ми десь сподівалися, що 11 збірників на нас не налаштуються. А вони налаштувалися і показали клас.

– 5 гравців «Карпат» не підійшли до фан-трибуни. Вони травмовані?

– Травмований я. А вони мали підійти, не дивлячись ні на що. Я давно з таким не стикався. Наші гравці цінять підтримку фанатів. Просто сьогодні таким імпотентом ми вже давно не були, хіба у матчі проти «Арсенала». Нічого не вдавалося. В цьому причина. Їм було сором6но.

– Команда перегоріла чи злякалася?

– Від чого перегорати? В чому ми програли і на яких позиціях стане ясно після аналізу. Але те, що мені здалося, на початку гри, так, злякалися. Було хвилювання. Тобто у Костевича та Ільющенкова – це природно, вони не грали проти такого суперника. А от інші... Нам дали по вухам, опустили на землю. Бо вже всі почали думати, що ми будемо за Європу чіплятися, що ми готові. Ми не готові. 4 місяці тому у нас команди не було. Зараз ми на початку дороги. «Дніпро» 3 роки йшов до цього.

– Зараз на «Карпати» чекають два матчі проти «Металіста». В якому матчі вам буде більш необхідний результат?

– У Кубку нічого не можна виправити. В чемпіонаті можна. Традиційно, такі матчі будуть жорсткими. Тому нам треба зробити правильні висновки і тримати удар. Болісний удар. Але я сподіваюся, що у нас в команді є мужики. З «Шахтарем» ми стрибнули вище голови. З «Металістом» також доведеться стрибати вище голови.

Популярные новости