Олександр Ковпак: "Маю надію повернутися у збірну України"

1486 19.03 2013   11:43
Фото - 4-4-2.com.ua

Новачок «Севастополя» ділиться враженнями та перспективами після переходу в нову команду.

Олександре, два місяці минуло з того часу, як ви перей­шли в «Севастополь». Як пройшов для вас період адаптації в першоліговому колективі?

— Період адаптації минув непомітно. Я повернувся до Криму, який за часів виступів у «Таврії» став для мене рідним. Та й у команді багато знайомих гравців, із якими неодноразово зустрічався на полі. Плідна підготовка під час зимового антракту лише згуртовувала колектив.

— Із «моряками» у вас повноцінний контракт чи орендна угода?

— У мене — повноцінний довгостроковий контракт. Підписуючи угоду, ні на мить не сумнівався в правильності вибору.

— Коли вже пристрасті після вашого трансферу вщухли, хотілось би поцікавитися, що вас спонукало змінити клуб узимку?

— У «Арсеналі» почалися проб­леми. Та найприкріше те, що ніхто не бачив шляхів їхнього вирішення. Склалося враження, що ця команда не потрібна й самому президенту ФК… Не беруся судити, яка нині ситуація в таборі «канонірів», адже мене це вже найменше стосується. Та після того, як «Арсенал» залишив тренер (Леонід Кучук. — О. Т.), стало зрозуміло, що фінансові проб­леми клубу погіршуються. Ми ж із жовт­ня не отримували зарплатню. Не краща ситуація була з преміальними… У цей час мені надійшла пропозиція із «Севастополя». Зрозуміло, що довго не роздумував і дав згоду.

— А вас не насторожував перехід у першолігову команду?

— А чому мене це мало насторожувати? Перед «Севастополем» нині стоїть серйозне завдання — вихід у прем’єр-лігу, й шанси — реальні. Із колективом займається кваліфікований тренер. Знаю, що Олег Кононов працював разом із Леонідом Кучуком, отож специфіка гри й тактика в них схожі, що мені, звісно, імпонує. А найважливіше — тренер хотів мене бачити в команді.

— Нині не шкодуєте, що не залишилися в «Арсеналі», де після зміни керівництва справи нібито пішли вгору?

— Інформація, якою володію — в «Арсеналі» ситуація не стабілізувалася… Та й чому я маю шкодувати? Я всім задоволений. Є певні життєві ситуації, які примушують нас робити якісь вчинки.

«То не лише я був приємно здивований…»

У інтерв’ю «УФ» ще один новачок команди Денис Кожанов розповів, що був приємно здивований умовами роботи в «Севастополі».

— (Усміхається). То не лише я був приємно здивований… До кожного футболіста — індивідуальний підхід, а дисципліна — на найвищому рівні. Звичайно, мені це відразу стало помітно, особливо коли є з чим порівнювати.

Узимку «Севастополь» підсилився серйозним десантом новачків. Ви, як нова людина в команді з досвідом виступів у прем’єр-лізі, відчуваєте, що колектив за два місяці підготовки зігрався й готовий до поновлення змагань?

— На зборах багато працювали, награвали ігрові зв’язки. Командні дії намагалися відпрацювати до автоматизму. Звичайно, нам ще є над чим працювати. А те, як нам вдалося підготуватися, покаже вже чемпіонат. Та гадаю, в нас проблем не виникне. Усе — в наших руках і ногах.

Слідкував за вашими вис­тупами в контрольних матчах і відзначив, що ви недавно в протистоянні з «Кримтеплицею» не потрапили навіть до заявки на гру…

— Усе банально — захворів і понад десять днів змушений був пропустити. Та застуда вже відступила, тож тренуюся разом із командою і готовий зіграти в наступній контрольній грі з «Шахтарем-3» (Олександр таки зіграв із «гірниками» й відзначився дублем. — О. Т.).

«Сталь» і «Олександрія» — наші головні конкуренти»

— Перша ліга для вас стане новим випробуванням у кар’єрі. А виступаючи за «Арсенал», чи слідкували за представниками першого дивізіону?

— За першою лігою слідкував завжди, особливо — за командами, які ставлять перед собою серйозні завдання. До того ж, у мене там багато знайомих, із якими ще в Черкасах грав разом.

Хто є головним конкурентом «Севастополя» в боротьбі за вихід до прем’єр-ліги?

— «Сталь» і «Олександрія». Це клуби, які вже виступали у вищому дивізіоні та мають усі шанси туди повернутися.

— Олександре, а які завдання в новому клубі ставите перед собою?

— Першочергове завдання — повернутися разом із командою до прем’єр-ліги. Є мета й поборотися за звання найкращого в бомбардирських перегонах. Також маю надію повернутися в збірну…

Популярные новости