Іван Шіц: "Прикро, якщо Київ втратить, окрім "Оболоні", ще одну команду"

1356 19.01 2013   12:50

Генеральний директор «Говерли» Іван Шіц не переймається проблемами інших, опираючись на норми регламенту

— Ми, звичайно, слідкуємо за футбольними новинами. Але, повірте, не зловтішаємося з того, що відбувається довкола столичної команди. Це клуб не з такими традиціями, як «Чорноморець», «Карпати», «Шахтар» чи «Динамо», та все ж за ним стоять живі люди. Тим більше, представляє «Арсенал» мільйонне місто. Прикро, якщо Київ утратить, окрім «Оболоні», ще одну команду. У Європі, приміром, є столиці країн, набагато менші за Київ, але мають в елітному дивізіоні значно більше команд, зокрема у вищій лізі чемпіонату Угорщини грає аж чотири клуби з Будапешта… Та наші реалії не такі райдужні.

— До наших баранів. На перс­пективи «Говерли» в елітному дивізіоні ймовірне зняття «Арсеналу» зі змагань не вплине…

— Ну звісно, команда вже половину матчів відіграла, а це означає, що результати не анулюються, а будуть зараховуватися у решті поєдинків технічні поразки. І ще не факт, що, зокрема, «Говерла» назбирає стільки очок, щоби випередити в таблиці «Арсенал». Та, повторюся, ми подібними вираховуваннями не займаємося. Нам свою справу треба робити.

— І як вам ситуація, коли в один день з’являється інформація про невтішні перс­пективи у трьох, наголошу, елітних командах — «Арсеналу», «Кривбасу», «Волині»?

— В такій країні живемо… Це звісно ж ненормально… Розумієте, аби розвивати футбол на місцях, треба, аби регіони були принаймні зацікавлені в цьому. Це — мінімум.

— Пригадується, рік тому «Говерла» організувала гучний трансфер, придбавши першого японця — Ясухіро Като. Куди ж зараз він подівся?

— Він — у команді, на конт­ракті. Але до заявкового списку на осінню частину чемпіонату не потрапив. Не тягне хлопець на прем’єр-лігу. Шкода, що зрозуміли це запізно. Довірилися агентам… Тепер японець працює з дублем, а ми переймаємося, куди його працевлаштувати.

Популярные новости