Юрій Дячук-Ставицький: "Прогрес є, але треба ще працювати"

1307 18.05 2013   23:49
Фото - FootBoom.com

Виконуючий обов’язки головного тренера львівських "Карпат" Юрій Дячук-Ставицький прокоментував гру проти "Кривбасу".

- Звичайно, нам було важко сьогодні грати. Дуже сильно був налаштований «Кривбас» - це перше. Напевно, тому що ми їх 6:0 обіграли у Львові. Ну, а над нами – тягар! Тягар місця, з якого і вилетіти можна було! Тому, чесно кажучи, я і великих претензій до команди не маю. Команда старалася, працювала, багато у нас людей, які не готові були до цієї гри. Зеньов, який два м'ячі забив, він майже два роки не грав. Кенія не зовсім був у порядку, Голодюк на уколах грав. Проблеми в захисті. У захисті ми дитячі помилки зробили. Перший гол – дали людині безперешкодно забити. Потім пішли вперед, атакували, заміни були зроблені... Але у нас вже не було кого ставити. Тому що кількість футболістів у нас мінімальна – крім захисників вийшли всі гравці, які були на заміні – гравці середини поля і нападу. Я думаю, що команда залишилася, керівництво буде робити висновки. Звичайно, важко було мені, після того як команда програла 0:4 донецькому «Металургу», 1:4 «Арсеналу», 1:2 «Говерлі». Але ми сьогодні могли вирвати нічию.
- Ваші футболісти, особливо захисники, сьогодні програвали у швидкості атаці «Кривбасу». Це наслідок затяжної автобусної подорожі зі Львова до Кривого Рогу?
- Я не скидав би все це на подорож. Тому що не можна так грати ззаду, як ми грали. Розумієте... не хочу нікого ображати, але у «Кривбаса» дуже проста гра – закидай за голову і – побігли! А ця гра дає свої результати – захисникам важко постійно тримати таких амбітних нападників, які лізуть, пруть! .. Фактично, голи нам були забиті зі стандартних положень – особливих комбінацій не було! Ми забили хороший гол другий, красивий. Перший забили хороший гол, комбінацію розіграли. А у «Кривбаса» була вся гра – вперед, туди, за голову захисникам... І били нападники. Але цього року «Кривбас» дуже добре грає, обігрує всіх лідерів. Чесно кажучи, я дуже сподівався на команду, що ми не програємо. Але... що маємо, то маємо.
- Яка мотивація на наступний матч?
- Тепер ми будемо просто грати, спокійно, з «Металістом». Очевидно, їм будуть потрібні очки, щоб вийти в Лігу Чемпіонів. Але це – така справа... Будемо налаштовувати команду, будемо грати! Чесно кажучи, я не сумнівався, що ми залишимося у Вищій лізі. Але гри як такої... Я думаю, останні дві гри команда непогано зіграла. Принаймні вона грала з вогником, вона працювала! Ми забили – подивіться – після 0:4 від «Металурга», 1:4 від «Арсеналу», 1:2 від «Закарпаття» - ми забили два м'ячі «Дніпру», «Кривбасу» два м'ячі, і ще могли забивати. Прогрес є, але треба ще працювати.
Популярные новости