Валерій Яремченко: "У Блохіна не було результату ніде в клубах"

1087 18.04 2014   20:50
Фото - 3taim.com.ua

Відомий футбольний експерт Валерій Яремченко про причини звільнення з поста головного тренера «Динамо» Олега Блохіна.

- Чи можна сказати, що поразка від «Шахтаря» в Києві на «Олімпійському» переповнило чашу терпіння у Суркіса і через це він звільнив Блохіна?

- Тренера завжди знімають за поганий результат. А чи переповнило чашу терпіння, чи не переповнило, звідки мені знати? Звідки я знаю, яке у Суркіса терпіння. Зазвичай, тренера знімають за той результат, який не влаштовує власників клубу, уболівальників.

- Як ви вважаєте, «Динамо» втратило шанси на Лігу Чемпіонів ще після матчу з «Карпатами» у Львові?

- Результат складається поступово. У чемпіонаті результат складається не з однієї гри. Потихеньку команда розбазарює очки, які їм так потрібні наприкінці чемпіонської гонки. Це закон чемпіонату: губляться очки - незадоволені вболівальники, керівництво це також не влаштовує. З цього такий закономірний результат. Ми не знаємо, яке терпіння у Суркіса. Народ же терпить це неподобство, що діється в Україні. Напевно, і Суркіс так само терпів.

- Півтора року Блохін в «Динамо». Як ви вважаєте, чи можна було дати ще трохи часу Блохіну?

- Все залежить від господаря клубу. Буває, навіть і вболівальники налаштовані дуже негативно. Можуть бути колективні дії і гра бути хорошою, а команда втрачає очки. Не видно прогресу в грі - ось це головна причина, а не терпіння. Не видно узгоджених колективних дій команди. Це висококласна і дорога команда для українського глядача. Враховували всі ці моменти.

- Який тренер доможе «Динамо» повернутися на вершину українського футболу? Українець чи іноземець?

- Все залежить від Суркіса, є у них селекція, вони самі повинні вирішити. Це не залежить від громадянства. Потрібен фахівець, який зможе зробити команду, яка буде відповідати рівню лідера чемпіонату України.

- Чи вплинула на команду хвороба Олега Блохіна у перші місяці його тренерства?

- Не думаю, він же міг не керувати командою, у нього є помічники, які за його планом працювали. Це не впливало. Олег Володимирович був хорошим футболістом - це так, а те, що стосується Блохіна як тренера, то він не мав такого великого запасу міцності. Не вигравав таких високих титулів, з цього у нього не було такого запасу міцності перед президентом, перед клубом і перед уболівальниками. Півтора року - це ніби і термін, а ніби і не термін. У в'язниці це термін, а у роботі з командою - невеликий термін.

- Чи можна сказати, що Олег Блохін не клубний тренер? Адже зі збірною він результату добився, а з клубами... результат ми побачили.

- З цього боку можна і так сказати. У нього не було запасу міцності клубного тренера. Для прикладу, Гвардіола: молодий і у нього є запас міцності, у нього вже є титул, з цим титулом можуть потерпіти і президент, і вболівальники, а у ситуації з Блохіним терпіння багато не запасешся. Тому що з клубами нічого не вигравав, в збірній показав результат, але ж збірна - старання всіх клубів.

- Останні матчі «Динамо» показали, що гравці просто не розуміють ту тактику, яку їм хотів нав'язати Блохін. Що ви думаєте з цього приводу?

- Скоріш за все, не розуміли, бо показали поганий результат. Я, напевно, сказати не можу. Якщо результат негативний, то десь недопрацьовували на тренуваннях. Завжди можна на когось навішати всіх «чортів», а яка причина, напевно, клуб краще знає. Причина одна - не той результат, якого вимагало керівництво клубу. З цього не треба робити великої сенсації, звільнили за поганий результат. Він не перший і не останній. У Блохіна не було результату ніде в клубах. Він був хорошим футболістом, вдало збірну тренував. Тренер працює у збірній місяць-півтора у році, ну може два, а в клубі потрібно щодня працювати. І найголовніше, ця робота має приносити результат. Клубні тренери - це польові командири, яким потрібно психологічно вжитися з колективом, щоб вони розуміли його, навантаження сприймали, відновлювалися, вигравали.

Источник: 1927.kiev.ua
Популярные новости