Тарас Степаненко: "Деякі друзі нагадали який я старий, але в мене ще є сили грати"

308 12.04 2024   12:20
"Шахтар"

Півзахисник "Шахтаря" Тарас Степаненко прокоментував свій 500-й матч у клубній кар'єрі.

– Це значить, що я вже дуже багато років граю у футбол. Я, якщо чесно, не знав, що буде така дата, така цифра. Мені сказали вже після гри. Я трохи здивувався, тому що я не рахував. Це приємно. Це говорить про те, що я вже достатньо зробив в українському футболі, але завжди кажу собі, що для мене важлива не кількість, а те, як я зіграв та що я приніс команді. Я ніколи не гнався за цифрами.

Що тобі сказали товариші по команді, друзі, тренерський штаб? Можливо, ще хтось привітав.

– Деякі друзі подзвонили, сказали, що деякі молоді хлопці не вміють рахувати до такої цифри. Дехто нагадав про те, який я вже старий. Усі привітали, мені дуже приємно, це надихає. Попереду ще є хлопці, у мене ще є сили грати. Дай Боже здоровʼя.

– Даріо Срна зіграв 536 матчів – він на другому місці. Андрій Пятов на третьому місці – 528 матчів. Ти плануєш побити цей рекорд?

– Я вже боюся планувати, тому що коли починаю планувати, то одразу щось трапляється. Я не планував, що зіграю 500 матчів, але зіграв. Просто йду вперед, працюю, а там як буде, так буде.

Я бачив хлопців, які гналися за цифрами й вони поводилися не дуже гарно стосовно молодих хлопців, команди. Я це на все життя запамʼятав. У мене такого немає. Я хочу працювати, бути сильнішим, а там вже тренер вирішуватиме, чи давати мені грати, – сказав Степаненко для клубної пресслужби.

Нагадаємо, Степаненко у межах 23-го туру УПЛ з "Рухом" (3:1) провів свій ювілейний, 500-й, матч на клубному рівні. У складі запорізького "Металурга" Тарас відіграв 83 матчі, в "Шахтарі" - 417.

Читай також: Лемкін повернувся до загальної групи "Шахтаря", з командою тренувався 16-річний голкіпер Баглай
Популярные новости