Сергій Шебек: "Українські арбітри отримують 40 тисяч гривень за гру. Хіба це малі гроші в умовах війни?"

399 07.03 2024   13:30

Колишній арбітр ФІФА Сергій Шебек висловився з приводу майбутніх нововведень в українському футболі.

Про поліграф

"Запровадження детектора брехні — оцінка та вирок італійським функціонерам, які керували українськими суддями. Під час їхнього правління були постійні скарги та нарікання на адресу арбітрів, а Лучано Лучі та його помічники суддів постійно відбілювали. Вони не помічали і не визнавали помилок, які бачили всі", - розмірковує Шебек.

Про систему жеребкування, яку використовуватимуть при призначенні арбітрів на матчі

"Ця новація також позитивна, але є нюанс. Не варто, щоб під час жеребкування на певний матч до кошиків кидали кульки із прізвищами всіх 20 суддів, бо не всі вони досвідчені.

Наприклад, грає "Динамо" із "Шахтарем", а волею жеребу цей поєдинок судитиме необстріляний арбітр, який може зіпсувати гру. На такі матчі варто залучати до жеребкування не всіх суддів, а лише п’ятьох чи шістьох найдосвідченіших та найсильніших, — зазначає Шебек.

Чи варто арбітрам збільшувати розмір зарплати

"Не варто, бо вони дуже добре заробляють. Тоді як учитель заробляє 10 — 15 тисяч гривень на місяць, футбольні судді отримують 40 тисяч гривень за гру, а їхні асистенти — по 20 тисяч! Хіба це малі гроші в умовах війни?! За такі гонорари можна судити чесно, - сказав Шебек для Еxpres.

Читай також: Віталій Дахновський: "Не має значення, чи буде грати Ярмоленко. В "Динамо" й без нього є кому феєрити"

Популярные новости