Ростислав Тарануха: "На "Оболонь" чекають захоплюючі протистояння в березні"

340 03.03 2024   12:31
Офіційний сайт "Оболоні"

Форвард "Оболоні" Ростислав Тарануха напередодні матчу 19-го туру чемпіонату України з "Дніпром-1" в коментарі пресслужбі клубу розповів про підготовку до гри (3 березня, початок – о 13:00).

– У березні на команду очікує дуже складний календар. Доведеться грати з усіма клубами топ-4. На твою думку скільки зароблених очок за ці 4 матчі буде вважатися гарним результатом?

– Дійсно, на нас чекають захоплюючі протистояння в березні. Наші суперники знаходяться в зоні єврокубків, тим цікавіше буде демонструвати свою гру на їхньому фоні. У нас стоять максимальні задачі на кожну гру, тому перемога в кожному матчі буде чудовим результатом!

– У грі з Чорноморцем вболівальники вперше за довгий час повернулися на трибуни. Ти був безпосереднім учасником того матчу. Чи надає підтримка фанів сили та енергію?

– Звичайно, в першу чергу ми граємо для вболівальників. Театр без глядачів – це не театр. Підтримка фанів дуже важлива, це відчувається на полі, вони надають імпульс, це невід’ємна частина гри.

– Агресивна, атакуюча гра Оболоні проти Чорноморця здивувала усіх. Поділися, завдяки чому вийшло продемонструвати таку потужну гру?

– По-перше, це робота усього тренерського штабу, у нас був план на гру, ми добре підготувались. По-друге, це бойовий настрій хлопців. Усі билися один за одного на кожному клаптику поля. Була гармонія на полі, спокій позаду і агресивні дії в атаці. Єдине чого не вистачило – реалізації.

– Розкажи, яку установку отримував перед виходом на футбольне поле і чого саме не вистачило щоб втримати переможний рахунок?

– У нападників основне завдання – забивати голи. З цією установкою виходив на футбольне поле. Нам не вистачило концентрації, дуже прикро пропускати голи зі стандартів, при тому що це єдиний небезпечний момент з боку суперників. Але це урок, треба зробити правильні висновки і рухатись далі.

Читай також: "Оболонь" - "Дніпро-1": стартові склади

– Цікаво, як ти проводиш час у відпустці або ж у вихідний день після матчу?

– Я полюбляю активний відпочинок з друзями за містом. Поїхати на природу, зробити барбекю, порибалити, мені таке подобається, я перезавантажуюсь.

– У грі першого кола проти СК Дніпро-1 твій забитий м’яч допоміг команді одержати сенсаційну першу перемогу в сезоні. Згадай той матч, які були емоції після фінального свистка?

– Дуже гарні спогади з гри в Ужгороді, перша наша перемога, ми відчули впевненість у своїх силах і заряд на подальші матчі. У недільному матчі так само будемо намагатися зробити усе можливе для позитивних емоцій після фінального свистка.

– Що можеш сказати про майбутнього суперника? Адже, "дніпряни" дуже сильно змінилися після гри у першому колі.

– СК Дніпро-1 збалансована команда, з потужним складом, в них є майстерні виконавці, на чолі з досвідченими тренером. Особисто мені дуже імпонує гра цієї команди, тому нас очікує цікаве протистояння.

– Як можеш оцінити для команди першу частину цього сезону?

– "Перший тайм" цього чемпіонату ми досить непогано провели, але як на мене, недорахувались декількох балів. Проте, оцінювати наш виступ можна тільки по завершенню усього "матчу", у травні.

Популярные новости