Юрій Свиридов: "Конструкція домовленостей по телепулу сьогодні є нестійкою і має нестабільний характер"

371 16.02 2024   12:45
"Шахтар"

Директор зі стратегічного розвитку "Шахтаря" Юрій Свиридов розказав про телепул УПЛ, який почне діяти з другої частини сезону 2023/24.

– Як "Шахтар" визначає критерії успішності телепулу у весняній частині сезону? Що клуб уважатиме задовільним результатом?

– По-перше, запитання некоректне. Телепул – це 16 клубів. По-друге, стосовно критеріїв успішності на весняну чи осінню частину сезону, – це дуже короткий строк у такому складному питанні, як побудова моделі показу матчів УПЛ.

Ми вітаємо ті процеси, що відбуваються в поточному сезоні взагалі, надто останнім часом. Іде поступове зближення позицій клубів, посилення компетенції УПЛ у цьому питанні. Однак сама конструкція домовленостей сьогодні є нестійкою і має нестабільний характер.

Адже згідно з чинним правом, з юридичної точки зору, будь-який клуб будь-коли може вийти з домовленостей. Тому, сподіваємося, наступні місяці дозволять переконати решту клубів розробити на майбутнє такі положення регламенту, коли кожен клуб–учасник УПЛ без якихось особливих умов автоматично передає права лізі. Або це питання слід вирішити на законодавчому рівні.

– Як "Шахтар" бачить подальший розвиток телепулу наступного сезону?

– Відповідь – у першому запитанні. Тільки 16 клубів, єдиний стандарт. Решта – якість продукту, канали дистрибуції, собівартість трансляцій, вартість перегляду для вболівальників, прибутки клубів – це важливі теми, безумовно, але об’єднання є першочерговим.

Протягом поточного сезону, попри різні позиції й бачення, 13 клубів домовилися йти разом, і це свідчить про те, що вже існує розуміння, що тільки спільно можна побудувати цей продукт. Тому розвиток – це збільшення кількості клубів до 16 та юридична фіксація моделі телепулу. Це матиме потужний, вирішальний вплив на якість продукту для вболівальників і прибутки клубів, - сказав Свиридов для Тribuna.

Читай також: "Карпати" зможуть допускати майже вдесятеро більше глядачів на трибуни, ніж "Шахтар"

 

Популярные новости