Ібрахім Кане: "Бачу в Малі людину в одязі "Ворскли", кажу: "Привіт, де взяв?"

568 04.01 2024   10:05

Ібрахім Кане повернувся до "Ворскли" у березні минулого року після оренди в китайському "Циндао". Попри війну, що триває в Україні, 23-річний малійський легіонер ухвалив однозначне рішення щодо продовження кар’єри в Полтаві. Звісно, суто в ігровому плані до добре знайомого колективу довелося звикати заново, але "Ібра" доволі швидко освоївся, ставши знову гравцем "основи". Після новорічних свят футболісту розповів клубній прес-службі, як проходить його відпустка.

- Ібрахіме, наші вітання. З Новим роком! Маєш кілька хвилин на розмову?

- Вітаю і вас. Навіть не чекав, що мені хтось телефонуватиме у відпустці, аби говорити про роботу, але я радий, що не забули. Якраз закінчую ранкову пробіжку, і ви мені своїм дзвінком вимкнули улюблений трек, що звучав у навушниках, але не біда, дослухаю ввечері (сміється).

- Святковий стіл був щедрим?

- Та вже ж, було що попоїсти і випити, але жодного алкоголю на моєму столі немає, навіть шампанського не вживаю. Тож, пив помаранчевий сік з льодом.

- Як підтримуєш форму у відпустці?

- Кожен з нас має індивідуальний план підготовки до сезону, необхідно його дотримуватися. Я ніколи не мав проблем із зайвою вагою, але пробіжки зранку і ввечері, заняття в тренажерці майже щодня. Прокидатися доводиться рано, поки температура повітря дозволяє попрацювати собі в задоволення. У мене в Бамако багато друзів, є й ті, з ким колись починали разом займатися футболом. Тому компанію для занять спортом знайти взагалі не проблема.

- То бренд "Ворскли" в Малі відомий?

- Я стільки ігрових футболок і тренувальних речей подарував, що вже й не дивуюсь, коли по вулиці йде зовсім не знайома мені людина у брендованому одязі "Ворскли". Буває, кажу "Привіт, де взяв?" (сміється).

- Як оцінюєш своє повернення до Полтави після виступів у Китаї?

- Чесно скажу, спочатку було важкувато. Інші вимоги, стиль гри взагалі інакший. Потрібен був час на адаптацію, але згодом відчув, що я вже ж таки вдома. Дуже люблю Полтаву, і завжди щиро говорю про це.

Читай також: "Верес" шукає спаринг-партнерів

- Які завдання ставиш перед собою на 2024-й рік?

- Хочеться максимум користі приносити "Ворсклі". Певен, ми спробуємо повторити історичне досягнення в розіграші Кубка України, та й в чемпіонаті потрібно надолужувати згаяне. Що ж до мене, прагнутиму своїми виступами знову привернути увагу тренерів Національної збірної Малі. Україні та всім людям зичу миру і злагоди.

Популярные новости