Валерій Іващенко: "Той результат, який має "Оболонь", багато спеціалістів не очікували"

440 29.12 2023   10:00
"Оболонь"

Головний тренер "Оболоні" Валерій Іващенко підсумував першу частину сезону для клубної пресслужби.

- На зимову перерву "Оболонь" пішла на 13 сходинці турнірної таблиці. На вашу думку це справедливий підсумок першої частини сезону?

- Той результат, який ми маємо, багато спеціалістів не очікували. На початку чемпіонату усі казали, що Оболонь за підсумками першого кола буде десь на останньому місці. Ми спростували це і довели своєю грою, що команда може конкурувати з іншими та досягати хороших результатів.

Далеко не все виходило у матчах, могли як програвати, так і вигравати, але це футбол. Я вже казав, що це певна нестача досвіду, як тренерського штабу, так і гравців. Тому усім нам є над чим працювати. Завжди хочеться підніматися вгору, думаю, що це наша не остаточна позиція. Будемо усе можливе від себе робити, потрібно якісно підготуватися для того, щоб закріпитися вище у турнірній таблиці.

- Поділіться, будь ласка, планами на зимове міжсезоння, на чому концентруватиме увагу тренерський штаб команди?

- Наші футболісти зараз у відпустці, хочеться, щоб вони добре відпочили як морально, так і фізично. У нас на 8-9 січня запланований медогляд, а з 10 січня ми розпочнемо тренувальну роботу у Києві.

- Чи планується підсилення у міжсезоння?

- Звісно, нам би хотілося підсилення, у першому колі це було відчутним. Здорова конкуренція у команді допомагає футболістам працювати на усі 100%. Тому ми хочемо підсилитися взимку і зараз над цим активно працюємо.

- Яке завдання перед клубом стоїть на другу частину чемпіонату?

- У нас з початку сезону є завдання закріпитися у верхній десятці. Я думаю, це був би дуже вдалий результат, як для команди-новачка УПЛ. Для цього нам потрібно гарно попрацювати на зборах, які ми запланували та зробити підсилення на певні позиції.

Читай також: Дмитро Нагієв: "Варто повернути вболівальників на трибуни, стадіон без глядачів — це сумно"

- На завершення, що б хотіли побажати вболівальникам на новорічні свята?

- Ми живемо у непростий час, тому передусім хочу побажати нашим вболівальникам та й взагалі усім українцям скорішої перемоги, миру, здоровʼя та злагоди. Дуже хочеться щоб Україна процвітала і досягала великих перемог в усіх сферах.

Популярные новости