Володимир Генінсон: "Григорчук не повірив, що я йду з "Чорноморця"

547 27.12 2023   14:20
FootBoom

Колишній віцепрезидент "Чорноморця" Володимир Генінсон розповів, чому вирішив залишити свою посаду.

– Рішення було ухвалено насправді кілька тижнів тому. Це моє внутрішнє рішення. Все дуже просто: у мене є своє бачення щодо розвитку не лише клубу, а й розвитку футболу. Я бачу, що це має бути фундаментальний проект на роки. Тобто, не зараз тут взяти якнайшвидше кубок або виграти чемпіонство.

Все треба розпочинати з низів, з дитячо-юнацького футболу, для цього будуватиме академію. Після цього вже накачуватимуть основну команду юнаками, які виросли в одеському регіоні, тобто своїми молодими талантами, які після цього сяятимуть і прославлятимуть нашу збірну України.

Ми вже почали цей шлях. Він пробивався дуже тяжко, як ви знаєте. Було перезапущено академію, після чого її було закрито і зараз перезапущено заново. Таланти є, Одеса завжди славилася талантами.

Ми бачимо зараз, що два наші вихованці грають у молодіжній збірній і також грають в олімпійській збірній. Впевнений, що далі буде більше наших вихованців. U-19 – та команда, яка зараз уже будується на U-16 та U-17. Там є молоді зірочки.

Відразу відповім вам, я знаю ваше наступне питання. Поїде з основною командою не 4, а 5 футболістів з U-19. Це ті хлопці, які вже були нами 2 роки тому відібрані та залучені до команди. Вони ростуть разом із командою і вони отримають свій шанс на зборах. Я сподіваюся, що вони після цього перейдуть в основну команду і після цього прославлятимуть "Чорноморець" у збірній.

Тож це моє внутрішнє рішення. Покинув клуб зі своєї волі, покинув його, бо хочу далі прогресувати, розвиватись та розвивати український футбол.

– Спілкування якесь було з керівництвом, головним тренером? Як розійшлися? Тому що багато цікавляться, чи не пробігла чорна кішка чи щось таке.

– Ні, жодних чорних кішок не могло пробігти. Щодо керівництва. Я, напевно, можу вважати себе керівництвом клубу, бо справді останні 2 роки я був тією людиною, яка приймала остаточні рішення разом із головним тренером Романом Йосиповичем.

Читай також: Ігор Циганик: "В найближчі дні стане відомо, чи перейде Брагару в "Динамо"

Ви пам'ятаєте: ми разом прийшли. Іду сам, Роман Йосипович залишається на місці. Роману Йосиповичу повідомив, що він не повірив у це. Він до останнього був упевнений, що я залишусь у клубі, але рішення своє не змінив.

Власникам я повідомив за 2 тижні до відходу, тому 2 тижні передавав справи. В принципі, залишуся з усіма в добрих стосунках. Чим можу бути корисним, допомагатиму Роману Йосиповичу, команді і всім хлопцям, які зі мною залишилися на зв'язку.

Так само, як ви прочитали пост, також я написав у групу закриту нашої команди, подякував їм за всі звершення та всі справи, які ми робили разом за ті 2 роки, які ми працювали. Звичайно, після цього отримав майже від кожного особисте повідомлення. Ось так і попрощався, –сказав Генінсон.

 

Источник: Трибуна
Популярные новости