ФК "Карпати" і далі оскаржуватиме вилучення Штіліча

1839 17.11 2012   09:00

"За нецензурні вирази на адресу арбітра, Семір Штіліч ("Карпати" Львів) відсторонений на 3 матчі. За це порушення Штіліча було видалено з поля 11 листопада у матчі 15-го туру чемпіонату між львівським клубом та харківським "Металістом".

Таким чином, з легкої руки арбітра Віктора Швецова сезон для плеймейкера "Карпат" закінчився. Матчі проти "Волині", "Іллічівця" та "Ворскли" він пропустить. Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ не переконала скарга на вилучення футболіста від ФК "Карпати". Подаємо скан-копію скарги:

Як бачимо, у своїй пояснювальній записці Семір Штіліч стверджує, що ні в момент отримання удару від суперника у боротьбі за верховий м’яч, ні після нього він не висловлював нецензурних чи інших образливих або некоректних висловлювань на чию-небудь адресу (суперника чи, тим більше арбітра). Натомість КДК ФФУ, приймаючи рішення про дискваліфікацію гравця, чомусь більше вірить словам Віктора Швецова, а не футболіста. Хоча не так давно цей арбітр вже встиг продемонструвати свою "незаангажованість", зарахувавши гол, забитий рукою, що бачила вся Україна, але не він сам… Нижче подаємо скан-копію рішення КДК ФФУ:

Як бачимо, по суті усі аргументи та вимоги, сформульовані у скарзі на вилучення Семіра Штіліча, КДК ФФУ були проігноровані. У своєму рішенні КДК відштовхується виключно від рапортів арбітра Швецова, відкидаючи позицію ФК "Карпати". Виходить, суддя може спокійно розчистити дорогу для наступних суперників команди, вилучивши будь-якого футболіста. І замість очевидних доказів провини футболіста можна використати запис у протоколі на зразок "нецензурна лайка на адресу арбітра". Хоча на відео епізоду чітко видно, що Штіліч взагалі до Віктора Швецова не звертався.

 

Водночас хотілося би звернути увагу на епізоди матчів Прем’єр-ліги, де футболісти абсолютно відверто нецензурно лаяли суддів, однак отримували максимум попередження.

 

Тож цікаво, чому настільки кардинально різняться трактування арбітрів? Чому гравець "Карпат", що не звертається ані до судді, ані до суперника, отримує червону картку і дискваліфікацію на три матчі, а у моментах з відвертою лайкою, адресованою безпосередньо арбітрам у полі або лайнсменам, футболісти інших команд виходили сухими з води?

Ідемо далі. 28.08.11 року, матч "Карпати" (Львів) – "Металіст" (Харків). На 90+3 хвилині гри суддя Віктор Швецов (!) вилучає гравця "Карпат" Михайла Кополовця, який, цитуємо рішення ДК ПЛ, "нецензурно висловлювався на адресу арбітра". 08.09.2011 року на засіданні ДК ПЛ вирішили "відсторонити футболіста команди "Карпати" Львів Кополовця М. від участі у змаганнях на 2 (два) матчі." Тож навіть якщо припустити, що Семір Штіліч лаяв арбітра, чому він "заробив" три матчі дискваліфікації, а Кополовець торік отримав лише два матчі?

Далі – більше. На засіданні КДК ФФУ від 11 жовтня 2012 року заслухали інформацію про вилучення з меж технічної площі головного тренера команди "Металіст" Харків Маркевича М. 07.10.2012 р. у матчі 11-го туру чемпіонату "Шахтар" Донецьк – "Металіст" Харків. У рапорті арбітра Годуляна В. зазначено, що на 19 хвилині Маркевича М. було вилучено за нецензурні вирази на адресу арбітра. КДК ФФУ дійшов висновку про необхідність застосувати до тренера команди "Металіст" дисциплінарну санкцію у вигляді відсторонення від участі у змаганнях на 1 (один) матч. Хотілось би знати: де ж тут послідовність і де справедливість?

ФК "Карпати" вважає рішення арбітра Швецова, який вилучив Семіра Штіліча у матчі з "Металістом", і як наслідок, покарання футболіста КДК ФФУ, протиправними, надуманими вчинками, мотиви яких відомі їм одним.

ФК "Карпати" подав апеляцію на рішення КДК ФФУ, і продовжує наполягати на знятті дисциплінарних санкцій щодо футболіста команди Семіра Штіліча.

Популярные новости