Георгій Зотов: "Нам до снаги потрапити в єврокубки"

1367 17.04 2014   18:47
Фото - metallurg.donetsk.ua

Захисник «Металурга» проаналізував перемогу над «Чорноморцем» і розповів, у якому стані команда підходить до матчу із «Шахтарем».

Чи закономірний рахунок у матчі?

— Ми повинні були перемагати у цій грі, що, в підсумку, й зробили. Після того, як рахунок став 2:0 на нашу користь і був вилучений з поля Петро Ковальчук, ми трохи розслабилися, тому й виникли деякі проблеми.

— Чому до вас у перерві не достукався Сергій Ташуєв?

— Головний тренер нас мотивував, говорив, аби не розслаблялися. Та ситуація склалася саме так: подача з кутового, удар… і Окріашвілі добив м’яч. Після цього треба було відсунути гру від своїх воріт, а ми трохи відійшли в оборону. З’явився незрозумілий мандраж. Але, слава Богу, все добре закінчилося.

— У суботу на вас чекає тяжкий матч із «Шахтарем»...

— Найголовніше — сьогоднішня гра. Про наступний матч думаєш уже потім. Тільки зараз починаємо налаштовуватися на «Шахтар».

— Ви знали, що за всю історію протистоянь «Чорноморець» у Донецьку «Металург» ніколи не перемагав?

— Так, знав. Саме перед матчем мені сказали, що в 12 матчах 11 разів вигравав «Металург», ще одного разу була зафіксована нічия. І мені дуже приємно, що ми продовжили цю серію.

— Певне, вам непросто було діяти проти опонентів на фланзі?

— Так. Особливо, коли я перейшов на правий фланг. Там у «Чорноморця» постійно діяли дві людини (Ребенок і Окріашвілі. — прим.) і складно було зорієнтуватися, до кого мені бігти. У принципі, другий гол через це й стався. Я відволікся на одного, дали передачу в край, а потім вийшла подача…

— Окріашвілі та Ребенок були дуже активні…

— У них вибору не було. Одеситам треба було нагнітати напругу біля наших воріт. І я бачив, що у них звідкись бралися додаткові сили. За великим рахунком, «Чорноморець» мене нічим не здивував, але належне їм треба віддати. Вони добре грали вдесятьох.

Жуніор Мораес сьогодні за забитими м’ячами наздогнав Марко Девича

— Дуже добре. Будемо й далі забезпечувати його передачами, щоби бразилець забивав.

Партнери по команді якось привітали Мораеса?

— Він — нападник, а значить, повинен забивати м’ячі. Як захисники повинні оборонятися, а центральні півзахисники зобов’язані будувати гру у центрі поля й віддавати передачі…

Не вважаєте, що перемога над «Чорноморцем» і зміна розстановки сил дозволить вашій команді стрибнути, в підсумку, на п’яте, єврокубкове, місце?

— Ми зробимо все для того, щоб якомога вище піднятися в турнірній таблиці. Думаю, нам до снаги потрапити в єврокубки.

— Олександр Насонов у інтерв’ю «УФ» говорив, що зараз донецький «Металург» повернувся до свого стилю, діючи звично агресивно. Відчуваєте це?

— Згоден із Сашком. Після відновлення чемпіонату в нас якось не склалися дві домашні гри з «Іллічівцем» і «Волинню». Ми діяли не агресивно, не жорстко в обороні. А ось у матчах із «Севастополем» і «Чорноморцем» почали грати щільніше, пресингувати суперника і свою перевагу перетворювати на голи й перемоги.

— Чи вистачить вам двох днів на повне відновлення до матчу із «Шахтарем»?

— Усі перебувають у однакових умовах. «Шахтар» теж, як і ми, має стільки ж часу на відпочинок. Тому не цей фактор стане вирішальним у майбутньому донецькому дербі.

Популярные новости