Євген Павлюк: "Минулого року із "Минаєм" було важко грати на їхньому полі"

336 05.11 2023   12:20
УПЛ

Півзахисник полтавської "Ворскли" Євген Павлюк напередодні матчу проти "Минаю" поділився думками про прийдешню гру, а також проаналізував свої виступи у поточному сезоні.

— Євгене, попереду матч проти "Минаю". Попри статус аутсайдера, ця команда непогано виглядає в атаці. Якої гри очікуєш?

— Якщо порівнювати із минулим сезоном, було дуже тяжко з ними грати на їхньому полі. Тоді ми програли 0:2. Але після цієї поразки ми видали серію з п’яти перемог. Завтра теж буде тяжкий матч, ще й погодні умови будуть несприятливі - передають дощ. Відтак, припускаю, що буде нелегко, але постараємося грати тільки на перемогу.

— У твоїй кар’єрі бували ситуації, коли дощова погода під час матчу впливала на твої дії?

— Ні, ніколи такого суттєвого впливу не було. Навіть візьмемо останню гру проти "Дніпра-1" у Полтаві, коли ми програли 2:3. Поле було в’язке, десь в якихось районах м’яч зупинявся, але впливу на гру це не здійснило.

— У чемпіонаті у "Ворскли" не дуже приємна серія без перемог, але цього тижня ви здобули перемогу у Кубку України. Як настрій у команди?

— Після перемоги він завжди хороший. Звичайно, у кожній грі ми налаштовуємось лише на перемогу. Я згадую, як в 1/8 фіналу ми виграли у "Металіста 1925", а перед тим у нас теж була неприємна безвиграшна серія. Після цієї перемоги ми поїхали до Львова та виграли у "Шахтаря". Тому ця перемога підняла нам дух та дозволила досягти значного успіху.

— Перемога над "Шахтарем", про яку ти згадав, це найяскравіша перемога у твоїй кар’єрі?

— Так, але не конкретно ця, а та, яку ми здобули минулого сезону. Я забив переможний гол і це був найяскравіший матч в моїй кар’єрі. Завдяки цьому ми ще й вийшли до єврокубків.

— Цього сезону ти зіграв у 12 матчах, маєш довіру від тренерського штабу. Наскільки складно тобі давався перехід з юнацького футболу до дорослого?

— У минулому сезоні я також зіграв 17 матчів, тільки в одному матчі мене поміняли. Загалом, перехід був не дуже складним, оскільки я постійно тренувався із першою командою. А коли почалася війна, я перейшов до першої команди, тому що мені вже не можна було грати за U-19. У тренувальному процесі я адаптувався, а потім вже, коли дебютував минулого сезону із Дніпром-1, ця гра мені вдалася і це був серйозний поштвох. Відчув підтримку як з боку партнерів, так і з боку тренерського штабу. Тепер намагаюся приносити користь команди, стараюся демонструвати усі свої найкращі якості у кожній грі.

Читайте также: "Минай" - "Ворскла": стартовые составы

Источник: УПЛ
Популярные новости