Данило Сікан: "Тактичні помилки в першому таймі ми створили самі собі"

342 21.10 2023   21:33
"Шахтар"

Нападник "Шахтаря" Данило Сікан прокоментував перемогу над ЛНЗ (3:0) в 11-му турі УПЛ.

– Можна сміливо сказати, що з точки зору психології команда сьогодні здобула дуже важливу перемогу. Перші твої враження: як воно відчувалося всередині, яким був цей матч для команди?

– Матч був чудовим, усі чудово себе почували, всі дуже гарно зіграли. Думаю, це заслуга як тренера, так і усієї команди, тому що ми отримали дуже хороші емоції.

– До речі, про тренера. Як саме Дарійо налаштовував вас на матч? Тому що дійсно з перших хвилин було видно зовсім інший "Шахтар".

– Він нас налаштовував тільки на перемогу. Він сказав, що багато говорять, що "Шахтар" якось підзбавив, і сказав, що треба повертатися на свій рівень і показувати це на полі.

– Що змінилося всередині колективу з призначенням Даріо? Всі кажуть про атмосферу, але якщо детальніше – що саме?

– Атмосфера, звичайно. Даріо дав нам більше свободи, більше таких емоцій десь в плані колективу, яких не вистачало з Патріком. Та й все. Далі ми в футбол вміємо грати.

– Ти відкрив рахунок, давай згадаємо цей момент. Опиши гол, в чому запорука?

– Командна робота.

– Зубков віддав гольову – це імпровізація?

– Звичайно, імпровізація. Там і Бондаренко чудово пропустив цей м'яч, я так само вважаю, що це і його гольова передача. Степаненко зробив дуже гарну передачу вперед, в темп – чудовий гол.

– Що в перерві відбувалося в роздягальні? Всім цікаво, тому що новий тренер, нові вимоги.

– Розбирали тактичні помилки у 1-му таймі. Ці помилки ми створили самі собі. Я можу назвати в 1-му таймі атаки ЛНЗ, які були тільки через наші помилки, через те, що ми десь неправильно йшли в пресинг або відбирали м'яч. Ми це розібрали – і в 2-му таймі тільки більше додали.

– Але перші 10 хвилин у виконанні ЛНЗ у 2-му таймі також були непоганими. "Шахтар" дозволив це чи все ж таки ЛНЗ дуже добре зібралося?

– Звичайно, ЛНЗ – дуже хороша команда. Вони заслуговували, можливо, і на гол у цій грі. Я вважаю, вони дуже сильно і класно грали проти нас. Мені сподобалися їхні бійцівські якості.

– І в якості висновку: які враження від першого матчу під керівництвом Даріо? Які очікування, який настрій напередодні гри з "Барселоною"?

– Рахунок на табло, як кажуть. З Срною ми виграли 3:0, не пропустили. Я вважаю, "Барселона" – одна з найкращих команд. Будемо сподіватися тільки на позитив, – сказав Сікан, якого цитує Youtube-канал "Шахтаря".

Читайте также: Чемпионат Украины. "Шахтер" - ЛНЗ 3:0. Видеообзор матча

Популярные новости