Игорь Шуховцев рассказал, почему "Шахтер" никогда не будет тренировать бывший вратарь

27.09 2023   08:13
Фото - ФК "Мариуполь"

Колишній воротар Іллічівця, Металіста та низки інших клубів УПЛ Ігор Шуховцев розповів, чому голкіпер ніколи не зможе стати хорошим головним тренером у сильному клубі.

"Я все життя говорю: "Як воротар може бути головним тренером?". Він був всередині поля, він приймав рішення за долі секунд? Будь-хто може показати, розказати: комп'ютер увімкнув і бачиш, як бігає Ман Сіті, Інтер... Але як так зробити? Це знають тільки ті люди, які були у вирі подій.

Ті люди, які знають що таке, коли тебе за секунду б'ють, коли тобі за секунду потрібно ухвалити три рішення. Крім того, є ж ще індивідуальні дії й так далі".

Шуховцев зізнався, що мав розмову з колишніми наставниками львівських Карпат (2020-2023) Андрієм Тлумаком та рівненського Вереса Юрія Вірта (2017, 2019-2023) стосовно цього.

"Я можу все це розповісти, можу бути головним, одягти костюм, але ефективність цього всього... Я без претензій до Юри, Тлумаку, казав: "Робіть". Але, на мій погляд, кожен займатися своєю справою".

Також Шуховцев вважає, що українські гранди, зокрема донецький Шахтар, ніколи не запросить очолити клуб колишнього воротаря, згадавши про Вірта.

"Є люди, які можуть дуже добре все розповісти, але ж є ще фактор того, як тебе сприймають футболісти.

Юрі респект за те, що він взяв Верес з самих низів й вивів на вищий рівень ‒ це заслуговує на повагу. Проте Юра умовно не буде головним тренером Шахтаря ніколи. І Тлумак не буде, і я не буду. Береться спеціаліст широкого профілю", ‒ розповів Шуховцев у подкасті "Сам на сам" на ютуб-каналі "Брутальний футбол".

Читай також: Кубок України. "Верес" - "Шахтер" 0:3. Відеоогляд матчу
Notícias em destaque