Сергій Палкін: "ФІФА завжди пояснює, що футбол – це одна велика родина. Але нас просто викинули"

428 20.09 2023   18:44
"Шахтар"

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін вчергове розкритикував ФІФА за втрату футболістів.

- ФІФА знищила український футбол, зруйнувала наш фундамент і нашу конкурентоспроможність.

- Тому що з початку війни дозволила іноземним гравцям розривати контракти та переходити в інші клуби безплатно?

- Точно. На початку війни на нашому балансі все ще було 40 мільйонів непогашених платежів за наші підписання. Поширеною практикою є оплата частинами. Але раптом ми вже не мали нічого взамін, тому що іноземні зірки могли просто піти від нас, і всі доходи зникли.

Ніколи не було консультацій з ФІФА - до сьогодні. ФІФА завжди пояснює, що футбол – це одна велика родина. Але нас просто викинули. Ми знайшли домовленості з усіма іноземними гравцями, нікому не потрібно було повертатися в зону бойових дій. Ми знаємо, що це наша війна, а не південноамериканських професіоналів.

- Позов про компенсацію провалився в Міжнародному спортивному арбітражному суді, тепер ви хочете подати позов проти ФІФА до Європейської комісії.

- І для цього ми вживаємо заходів проти окремих клубів. Ми ведемо переговори з "Тоттенгемом" та їхнім босом Даніелем Леві про те, як вони виплатять нам компенсацію за Манора Соломона.

Ми купили його за 6 мільйонів, тренували його, його ринкова вартість виросла до 18 мільйонів, а потім він перейшов у "Тоттенгем" за нуль євро. І це нікого не хвилює.

Ми навіть вживаємо заходів щодо "Ліона" та "Галатасарая" щодо аналогічного трансферу нашого гравця Тете. А чи знаєте ви, хто виграє найбільше? Агенти. Бувають випадки, коли вони пропонують гравцям безплатний трансфер з "Шахтаря", а самі отримують великі гроші. ФІФА дозволила агентам виключати український футбол, - сказав Палкін, якого цитує Bild.

Читайте также: Сергей Палкин не прошел в члены правления ЕСА, не хватило голосов

 

Популярные новости