Микола Шапаренко через травму може пропустити більше, ніж три тижні

538 05.09 2023   13:45
Фото - Getty Images

Хавбек київського "Динамо" та збірної України Микола Шапаренко може пропустити через ушкодження більше, аніж три тижні, інформує Telegram-канал Hospital Pass.

- Справа у діагнозі, який повідомило УАФ (до речі, дивно, що про травму гравця і терміни його відновлення повідомляє національна федерація, а не клуб, за який виступає гравець), а саме ушкодження сухожилля біцепса стегна. У новині зазначено, що на відновлення знадобиться біля трьох тижнів, але це термін, який, як правило, характерний для мʼязової травми.

Сухожилля ж, у свою чергу, відоме тим, що має погане постачання крові, і є більш міцною структурою, але, відповідно, довше загоюється. Тому практично завжди травми сухожилля забирають значно більше часу на відновлення, порівнюючи з мʼязовими травмами. Невідомо, наскільки серйозний ступінь травми у Миколи, але є ризик, що, зважаючи на підтверджену травму сухожилля, гравець точно пропустить більше місяця, - близько 6-8 тижнів. Сухожиллю слід зажити, гравцеві відновити готовність мʼязів та набрати фізичну форму для повноцінної гри у футбол. Малоймовірно, що це відбудеться за три тижні.

Читай також: Ребров довикликав у збірну України Піхальонка замість Шапаренка

Популярные новости