Олександр Назаренко: "Полісся" може потрапити в першу п’ятірку УПЛ"

324 03.08 2023   13:19
"Полісся"

Новачок "Полісся" Олександр Назаренко розповів пресслужбі про свої очікування від виступів за "вовків", пояснив та, чим його зацікавив житомирський клуб.

- Вітаємо в "Поліссі". Чому обрав саме "Полісся" для продовження кар’єри? Що було визначальним фактором при виборі?

- Дякую за вітання, мені дуже приємно знаходитись у вашому клубі і я радий приєднатись. Я давно знав, що "Полісся" цікавиться мною і є можливість продовжити мою кар’єру саме в цьому клубі.

Мені подзвонив президент клубу і запропонував мені перейти до "Полісся". Я сказав: чому б і ні, амбітна команда. Всі бачать на якому рівні зараз "Полісся", команда добре грає, зробили таку базу. Створені всі умови, щоб досягнути тих цілей, які поставлені перед командою.

- Чи слідкував ти за "Поліссям" раніше в Першій лізі і чи бачив дебютний матч в УПЛ? Охарактеризуй команду на свою думку.

- Я почав слідкувати за "Поліссям" ще коли Усик дебютував на зимовому турнірі. І з того часу я почав слідкувати за цим проєктом. Я б сказав, що "Полісся" — це "вовки", команда дуже амбітна та перспективна, хороші футболісти зібрані. І є все для того, щоб досягнути тієї планки, яку ставить перед собою клуб.

- Виділи трьох футболістів у нинішньому складі "Полісся" (за будь-яким критерієм) і обгрунтуй свій вибір.

- Скажу про тих, з ким мені довелось пограти в одній команді — це Микита Кравченко, Влад Шаповал та, якщо брати першу гру, то Пилип Будківський. З Микитою ми грали разом. Це той гравець, який багато працює на команду.

Це може бути не дуже помітним, але він дуже багато сил витрачає для загального результату команди і з ним на фланзі мені було дуже приємно грати. Та сама ситуація і з Владом Шаповалом — він грає ліворуч в захисті, а я також можу грати лівого вінгера. З ним також дуже зручно грати. Пилип Будківський — дуже високий нападник, навіть у першому тренуванні із ним довелось взаємодіяти і мені це сподобалось.

Читай також: Офіційно: Олександр Назаренко - гравець "Полісся"

- Кого ще з команди ти знав до переходу сюди? Можливо, ти маєш приятельські або дружні стосунки з кимось із гравців?

- Знав я Микиту і Влада. Звісно, доводилось грати і проти інших гравців, які тут зараз знаходяться. З деякими пересікались, з тим само Сергієм Чоботенком. Хай і недовго, але грали разом.

- Опиши себе як футболіста для наших вболівальників: які якості футболіста ти цінуєш в собі?

- Мабуть, це захоплення простору. Не знаю навіть, як пояснити. Я гарно вбігаю в пусті зони, які є переді мною. Намагаюсь якомога швидше заволодіти м’ячем і скористатись можливістю пробити.

- В який футбол тобі подобається грати?

- Мені, як футболісту, який любить простір, подобається, коли команда контролює м’яч, заволодіває простором і створює зони, куди є вбігати. Так, як ми грали на Євро — контроль м’яча. Певно, що багатьом подобається так грати, мені також.

- Ти віцечемпіон УПЛ минулого сезону, півфіналіст молодіжного Євро у свої 23. Яка найважливіша риса має бути в успішної команди, яка постійно перемагає: наявність сильних футболістів чи все таки сильного командного духу?

- Це все повинно бути разом. Так само і індивідуально у футболіста — потрібно поставити ціль і йти до неї. Без команди і партнерів цього всього не доб’єшся. Потрібно ставити перед собою планку, працювати, працювати і згодом це дасть свою нагороду.

- На твою думку, за рахунок чого вдавалося раніше здобувати ті здобутки, які ми згадували вище?

- Командна робота, праця тренерського штабу, я не можу виокремити лише індивідуальну працю.

- Наша команда — новачок УПЛ. У тебе досвід в Прем’єр-лізі є. На твою думку, на що може претендувати "Полісся" у першому для себе сезоні?

- Як я бачу, я дивився перший тур проти "Вереса", бачив гру. Знаходячись тут, в клубі, перебуваючи, так би мовити, у цій тарілці, я відчуваю, що клуб може здобути дуже добрі результати і, як мінімум, потрапити в першу п’ятірку. Думаю, що це буде тяжко, але це цілком реально. Я сподіваюсь, що футбольний клуб "Полісся" може це зробити.

- Ти приєднався до команди 31 липня, поділись своїми враженнями від бази та інфраструктури клубу, яку ти вже побачив.

- Коли я тільки приїхав на базу, мені невелику екскурсію провів Влад Шаповал, дякую йому за це. Я подивився і можу сказати, що на такій базі дуже приємно та комфортно знаходитись. Є всі умови для тренування, для відновлення, для відпочинку.

- За якими чемпіонатами ти слідкуєш? Чий стиль гри тобі більше подобається?

- Слідкую за англійським чемпіонатом. Мені подобається гра "Манчестер сіті", гра "Арсеналу". Індивідуально я не слідкую за футболістами, мені подобається саме командна гра. Футболіст може зробити гру індивідуально, але без команди він цього все одно не зробить.

- Чи можеш ти порівняти стиль якоїсь європейської команди, який схожий на стиль "Полісся", на твою думку?

- Насправді складно з кимось порівняти, бо, звісно, я бачив не всі матчі. З того, що я бачив — я бачив, що "Полісся" хоче грати в агресивний футбол, хоче контролювати м’яч. І навіть спілкувався з гравцями з Першої ліги, то коли грали проти вас, то було страшнувато виходити на матч проти "Полісся". Порівняти з кимось з європейських команд мені складно, бо я не маю аж такого досвіду в Європі.

- Житомирські вболівальники дуже тепло ставляться до своєї команди і я впевнений, що радо зустрінуть тебе в колективі. Тож будуть раді почути твоє звернення до них. Що б ти хотів сказати тим, хто вболіває за "Полісся" прямо зараз?

- Усім вболівальникам "Полісся" — привіт. Я дуже радий бути частиною вашої команди. Я обіцяю, що я буду віддавати всі свої сили на футбольному полі, щоб ви раділи якомога частіше і щоб зовсім не розчаровувались. Вперед "Полісся", вперед, "вовки"!

Популярні новини