Олексій Сидоров: "Мої кумири - Селезньов, Агуеро, Голанд та Левандовський"

462 21.07 2023   10:33
"Металіст 1925"

Новачок "Металіста 1925" Олексій Сидоров розповів клубній пресслужбі про бажання забивати голи, необхідність вивчення англійської мови та готовність зіграти на фланзі оборони:

- Вітаємо у родині "Металіста 1925", розкажи, будь ласка, як і наскільки стрімко відбувався твій перехід до нашого клубу?

- Дякую за привітання. Дивіться, цими питаннями займався агент. Він вів перемовини, коли була пропозиція якась, він мені телефонував та розповідав, що є ось така пропозиція. Також, коли до клубу телефонували, мені казали керівники, що є ще ось такі пропозиції. Найголовніше, що клуби домовилися між собою, тому я щасливий опинитися в "Металісті 1925" та зроблю все можливе, щоб приносити користь команді: забивати м'ячі, віддавати передачі та радувати вболівальників своєю грою.

- Встиг уже з кимось потоваришувати, можливо, когось знав раніше?

- Так, я раніше був знайомий з Андрієм Чируком та Абдуллою Абдуллаєвим, ще по дитячо-юнацькій школі. Також з багатьма хлопцями перетиналися на футбольному полі, коли грали одне проти одного. Взагалі тут дуже гарний колектив, хороші хлопці, тому, я думаю, що проблем з адаптацією не повинно бути.

-  Ти до нас перейшов з Металурга, до того виступав на дитячому-юнацькому рівні за старий "Металіст", який припинив існування, "Азовсталь". Принципово обираєш команди, які мають в назві металургійну чи промислову складову?

- Так, це дуже кумедна ситуація виходить. Мабуть, Бог пов'язує мене з такими командами, у яких назва починається з "метал". Гарно що є такі команди, які цікавляться та в яких я граю.

- Ти привернув увагу футбольної спільноти у минулому сезоні якісно та результативно виступаючи в "Металурзі" на вістрі атаки? Ти саме гравець виключно вістря чи можеш зіграти з глибини чи з флангу? Розкажи про себе, як про гравця, у якому стилі любиш діяти на футбольному полі?

Читай також: Офіційно: Олексій Сидоров - гравець "Металіста 1925"

- Дивіться, у "Металурзі" мене тренер використовував, як нападника. У нас були різні схеми, як з одним форвардом, так і з двома. Але я завжди діяв на вістрі. На дитячо-юнацькому рівні, взагалі, майже в усіх командах я діяв виключно на вістрі. Тільки в академії "Шахтаря" мене використовували на різних позиціях. Я грав нападника, вінгера, і в центрі поля та навіть флангового захисника. Тому, якщо тренер скаже, що він бачить мене на іншій позиції, то я тільки за, оскільки хочу приносити користь команді. 

- Але на якій саме позиції комфортно грати саме тобі?

- Нападника.

- Хто твої футбольні кумири серед українських та закордонних гравців?

 - Український гравець - це Євген Селезньов, який уже закінчив кар'єру. Тому що він з мого міста. Я маленьким ходив на стадіон, на "Донбас Арену" та пам'ятаю, як він забив гол ударом "через себе". Тоді, мабуть, я через нього й пішов на футбол. Мені батько казав, що цей хлопець з нашого міста. А з європейських мені подобався дуже Кун Агуеро, він також завершив кар'єру. А зараз топи це Ерлінг Голанд та Роберт Левандовський, які забивають купу м'ячів. Вони дійсно показують топовий клас.

- А за які команди в світі вболіваєш?

- Раніше я вболівав за "Барселону", коли там був Мессі. Зараз я також підтримую їх, вболіваю, дивлюсь матчі. В Італії мені подобається "Мілан". А минулий сезон це, мабуть, "Манчестер Сіті". Я дивився за ними, це була команда, яка, я вважаю, дійсно була найсильнішою і є найсильнішою зараз у світі.

- А за яку команду ти вболівав на чемпіонаті світу?

- За Аргентину.

- Розкажи для вболівальників, які з тобою мало знайомі, щоб краще познайомилися, як ти проводиш вільний час?

- Коли є вільний час, я можу подивитися фільм, провести час з друзями, почитати якусь книжку, англійську мову повчити. Вона зараз дуже важлива, я вважаю, для спортсменів особливо. І пограти з хлопцями можна в якісь ігри на телефоні чи на приставці.

- У відсотковому співвідношенні, якщо взяти любиш більше активний відпочинок чи пасивний, бо професія в тебе активна, що ти обираєш, коли є вільний час чи відпустка?

- Коли відпустка, то тиждень взагалі нічого не роблю, відпочиваю психологічно, морально, фізично, а потім працюю в залі, індивідуально, допрацьовую.

- Ти сказав, що фільми дивишся, що можеш порадити вболівальникам подивитися?

- Серед останніх мені дуже сподобався - це "Перекладач". Новий фільм, який нещодавно вийшов, дуже гарний.

Популярные новости