Василь Сачко: "Кварцяний на емоціях розігнався ‒ та як скочив у підкаті, не пожалів навіть свій костюм"

1091 19.07 2023   13:35
Фото - fcvolyn.net

Колишній гравець "Волині" Василь Сачко згадав період роботи з культовим наставником луцького клубу Віталієм Кварцяним.

– Як ви потрапили до команди Кварцяного?

- Володимирович примітив мене, коли я грав у куп’янському Осколі. Чимось я йому сподобався і він запросив мене до Волині. Пам’ятаю нашу першу розмову, яка тривала 40 хвилин – я сказав лише "добрий день" і "до побачення", весь інший час говорив Кварцяний. Володимирович переконав мене перейти до Волині, це була амбіційна команда, яка ставила високі задачі. У Луцьку я відбувся як футболіст, завжди грав в основі, став капітаном, багато забивав.

– Які були тренування у Кварцяного?

- Я сам фізично міцний, але тренування у Кварцяного були суворі і цікаві. Бувало, що бігали в бронежилетах кроси та двосторонки, штурмували гірки та смуги перешкод на зборах. Ми ‒ то як ми, а іноземці до такого не звикли, у них інший менталітет. Але Кварцяний їх перероблював, ліпив із Девіча, Гуйє та інших легіонерів українських козаків. 

Хто б що не казав, але ці навантаження у підсумку давали свої плоди. У чемпіонаті Волинь показувала хороший результат. У той час був "бум" на Волинь, ми були потужною командою і відбирали очки у будь-якої команди. 

– Кварцяний часто на вас кричав?

- Кварцяний – дуже емоційна людина, але на мене ніколи не кричав, хоча іншим футболістам діставалося часто. Ми з повагою відносилися один до одного.

– Чим вам запам'ятався Кварцяний?

- У Кварцяного – талант. Він міг знайти та розгледіти футболіста там, де інші не бачили потенціалу. При ньому розквітло багато майбутніх збірників: Девич, Гуйє, Хачеріді.

З Кварцяним я міг поговорити на будь яку тему, не тільки футбольну. Він дуже інтелектуальна людина. Ми і зараз спілкуємось і з посмішкою згадуємо часи у Волині.

– Розкажіть веселу історію, пов'язану із Кварцяним?

Читай також: Євген Хачеріді: "Кварцяний повторив історію Фергюсона з Бекхемом - запустив у мене пляшку з водою"

- Грали матч чемпіонату. Йде дощ, на полі багнюка, ми програємо. Після першого тайму заходимо у роздягальню. Всі футболісти у грязюці, як чорти, а один захисник – у чистенькій формі. 

Кварцяний глянув на нього з під лоба та як закричить: "Подивись на своїх товаришів по команді. Всі у багнюці, стеляться в підкатах, не жаліють себе, а ти – у білих гетрах. Не соромно?!". Володимирович на емоціях розігнався ‒ та як скочив у підкаті, не пожалів навіть свій костюм. Потім встав обтрусився та каже: "Ось так треба грати в підкатах!". 

Хлопець на другий тайм вийшов вже зовсім іншою людиною, відпрацював на всі 100, і ми виграли ту гру.

– Чи хотіли б ви, щоб Кварцяний повернувся до тренерської діяльності?

- Думаю, Кварцяного всі вболівальники хочуть побачити на тренерському містку, і я не виключення. У нього є ще дуже багато ідей, які він прагне втілити в життя. Футбол Кварцяного завжди був нестандартним емоційним, і цим цікавий.

Володимирович завжди казав правду в очі, для нього не існувало авторитетів. За команду він завжди стояв горою. Якщо б йому дати ресурси, то Волинь могла ставити вищі задачі перед собою. Але і так – ми завжди давали бій Динамо і Шахтарю

Володимирович ніколи не працював у тепличних умовах. Він завжди займався не тільки футболом, а й полями, стадіоном, вирішував фінансові проблеми. Саме завдяки ньому Волинь трималася і показувала результат, - сказав Сачко.

Нагадаємо, Василь Сачко працював під керівництвом Кварцяного у Волині з 2001 по 2006 рік.

 

Популярные новости