Хосе Соса: "Маркевичу в "Металісті" вдалося об’єднати легіонерів та українців"

374 18.07 2023   11:18
Getty Images

Колишній гравець "Металіста" Хосе Соса пригадав період у харківському клубі.

Завжди з теплом про нього [Мирона Маркевича] згадую. Він був великою постаттю для того "Металіста". Йому вдалося об’єднати легіонерів та українців. Це були гравці з Південної Америки, та Європи. Для мене була велика честь грати під його керівництвом, тому хотілося б з ним зустрітися знову і згадати класні моменти, коли ми грали в УПЛ та у Європі.

 

Я пробув в команді недовго і мені дали капітанську пов’язку, це було трохи не звично. Проте роль капітана навчила мене бути ще відповідальнішим. Хоча той "Металіст" і так мав багато лідерів – Едмар, Клейтон. Для мене була честь бути капітаном "Металіста" в той час.

 

Тоді український чемпіонат переживав підйом, там грало багато аргентинських та бразильських футболістів, рівень конкуренції був високим. Це ті рішення і моменти, які гравець має аналізувати.

 

Тоді подумав, що це був найкращий варіант, враховуючи мій вік. І не помилився, провів два чудових сезона, зміг скористатися шансом, перейшов до мадридського "Атлетіко" завдяки сильним виступам за "Металіст", фактично поїхав на чемпіонат світу, - сказав Соса в інтерв'ю Sport Arena.

Соса добре відомий по виступам за "Металіст" з 2011 до 2014 року. З харків’янами аргентинець посів друге місце у чемпіонаті України за підсумками сезону 2012/13. У сумі на рахунку Хосе – 86 поєдинків та 19 голів за харківський клуб у всіх турнірах.

Читай також: Перша ліга. Тиждень контрольних матчів (10 - 16 липня)
Популярные новости