Футбол в Україні й надалі без глядачів, - рішення Мінмолодьспорту

1385 17.07 2023   20:29
Автор: Андрій Дієв
Фото - shakhtar.com

Трохи більше ніж тиждень залишилось до старту нового сезону в УПЛ та ПФЛ (перші матчі відбудуться вже 28 липня). Одне із найбільш гарячих питань: а чи допустять українських вболівальників на стадіон?. Нагадаємо, деякі клуби, всупереч забороні, вже в кінці минулого сезону почали робити певні послаблення для фанатів, за що були покарані штрафами. Влітку дане питання активно підіймали керівники клубів, причому пропонували різні варіанти, наприклад обмежити кількість відвідувачів в залежності від пропускної здатності укриттів на стадіонах.

Але, як стало відомо FootBoom, майбутній сезон пройде за старими правилами щодо глядачів - заборона відвідувати футбольні змагання залишається в силі. Це випливає із листа Міністерства молоді і спорту у відповідь на запит УАФ.

- На ваше звернення від 29.06.2023 №774... щодо надання дозволу на проведення всеукраїнських змагань з футболу сезону 2023/2024 років із залученням глядачів Міністерство молоді та спорту України повідомляє:

На підставі пункту 7 протокольного рішення Кабінету Міністрів України від 17.06.2022 №89, наказу Мінмолодьспорту від 28.05.2022 №1587 "Про деякі питання проведення всеукраїнських змагань в умовах воєнного стану", та Положення проведення чемпіонату України з футболу серед команд клубів УПЛ сезону 2022/2023... зазначені футбольні змагання проводяться без глядачів.

...Також звертаємо вашу увагу на випадки присутності глядачів на футбольних змаганнях минулого сезону, що є грубим порушенням рішення Уряду України з приводу наголошеного питання та просимо забезпечити безумовне його виконання у сезоні 2023/2024, - йдеться у листі-відповіді за підписом заступника міністра молоді та спорту Людмили Панченко.

Тож констатуємо: майбутній сезон відбудеться без глядачів на трибунах.

Читай також: "Кремінь": один з гравців призупинив кар'єру

 

Популярные новости