Ігор Йовічевич - про роботу в "Шахтарі": Якщо не можете жити з цим тиском, йдіть працювати в "Макдональдс"

464 06.06 2023   14:30
Шахтар

Головний тренер "Шахтаря" Ігор Йовічевич в коментарі Coachesvoice.com розповів, чому рік тому прийняв рішення залишити "Дніпро-1", та поділився враженнями від роботи з "гірниками".

- Тоді я ще був пов'язаний контрактом з "Дніпром-1" і міг подовжити контракт ще на один сезон. Однак, зі мною зв'язався "Шахтар". Вони вважали, що я був найкращим вибором серед багатьох претендентів для нового проекту клубу - без іноземних гравців. Я хотів прогресувати, грати в Лізі чемпіонів, подивитися, чи готовий я тренувати такий клуб, як "Шахтар".

У перший день зборів в Роттердамі я отримав команду без жодного з бразильських гравців, які в останні роки були більшістю в клубі. Так само й без Соломона. Значна частина команди складалася з гравців, які перебували в оренді в "Маріуполі", та інших футболістів без досвіду на найвищому рівні. З ними ми повинні були грати в Лізі чемпіонів, в одній групі з "Реалом", "РБ Лейпциг" та "Селтіком".

Все це викликало у багатьох сумніви. Також був великий тиск. У клубі рівня "Шахтаря" завжди багато скептицизму щодо тренерів. Крім того, звичайно, завжди є претендент, який чекає вашого провалу, щоб обійняти посаду. Але з цим треба жити. Якщо ви не можете жити з цим, йдіть працювати в "Макдональдс", і, як максимум, ви станете співробітником місяця. Але це "Шахтар", і це найвищий рівень. І ви повинні відповідати цьому рівню. Я не можу сказати, що не боявся. Але боятися – це не погано. Я кажу футболістам: ви не можете отримати адреналін, якщо немає страху.

 

Читай також: Ігор Йовичевич: "Можливо, не вистачило конкретики – останнього паса, останнього удару"
Популярные новости