Володимир Генінсон – про "УПЛ ТБ": "Адекватна ціна на такий пакет – 100-120 гривень в Україні та 200-240 гривень за кордоном"

397 24.05 2023   12:15
Фото - Виктора Перегняка, FootBoom.com

Віцепрезидент "Чорноморця" Володимир Генінсон прокоментував ідею щодо ініціативи створення "УПЛ-ТБ".

– Вас здивувало, що такі консерватори в цьому питанні, як Євген Геллер, були за цю ідею з єдиним пулом?

– Настав час об’єднатися. Немає вже тих двох монстрів, які між собою тягалися – "плюсів" та ТРК. Немає тих монстрів, які могли б зайти та просто викупити всі права. Як та ж Setanta, MEGOGO. Поки ми не володіємо своїм продуктом – завжди нас хтось буде шантажувати. Захотіли – прийшли, захотіли – пішли. Коли в тебе свій створений продукт – ти диктуєш правила гри.

Тобто ти можеш сам вибирати, кому хочеш продати, а кому ні. Коли буде цілісна картинка, а клуби будуть єдині та вперше зрозуміють, що вони власники цього продукту на 1/16… І мають право голосу, а не коли їм кажуть піти туди, або сюди.

УПЛ отримала розпорядження від власників клубів, від тримачів самої УПЛ, що впродовж 8 днів, а саме 30-31 травня буде представлена пропозиція на розгляд. З приводу того, хто платить за банкет – тут насправді незрозуміло, за що потрібно платити. Створення єдиного пулу та своєї ОТТ-платформи означає, що всі клуби передають права та після цього починається вже комерційна частина. Ми отримаємо пропозицію як щодо комерції, так і монетизації своїх прав. Всі гроші, які зможемо заробити – на них й будемо повністю робити весь продакшн.

– Є ще маркетингові плани, але наскільки розумію, цей ринок та наш чемпіонат – не дуже цікавий для потенційних інвесторів.

– Не зовсім так. Великі діаспори українців живуть за кордон – Польща, Португалія, Іспанія. Це платоспроможні люди, які можуть собі дозволити заплатити 3-4 євро за перегляд матчу чи набору матчів на місяць. Вот ці гроші, які будуть з-за кордону, і так само ті, які будуть з підписок в Україні – вони підуть на те, щоб забезпечувати "УПЛ-ТБ".

Читай також: 27-й тур УПЛ: розбір польотів (Відео)

– Адекватна сума на такий пакет?

– Від 100 до 120 гривень в Україні, в районі 200-240 гривень за кордоном, – цитує Генінсона "ТаТоТаке".

 

Популярні новини