"Шахтар" підтримав ідею створення Союзу європейських клубів

428 25.04 2023   21:49
Фото - Михаил Козелко, Footboom

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін підтримав ідею створення Союзу європейських клубів (UEC).

"Я вірю, що ця організація підтримає малі та середні клуби та збере їх усіх разом за одним столом.

Я відчуваю, що велика увага приділяється великим 25 клубам, майже всі вони представлені. Вони завжди підтримують тільки великі клуби, і це найбільша проблема. Без маленьких клубів не буде футболу. З ним буде повністю покінчено.

ECA зберігає мовчання щодо всього, що робить ФІФА. Я хочу, щоб вони розв’язували проблеми, а не ховалися. Я боюся, за цей меморандум про взаєморозуміння. Якщо ви змушуєте нас мовчати щодо того, що робить ФІФА, мені не подобається така ситуація. Середні та малі клуби відчувають, що щось не так. ECA та ФІФА повинні це розуміти.

Всі повинні зрозуміти, що щось йде не так, і визнати цей союз. Я кажу вам, що цей союз буде набагато, набагато більшим, ніж інші, та набагато впливовішим, тому що гроші — це не все в житті.

Ми бачимо, що великі клуби хочуть зробити цю революцію лише заради грошей, а не заради створення чогось хорошого для спорту", - цитує Палкіна The Athletic.

Нагадаємо, UEC прагне надати право голосу близько 1 400 не топ клубам, які його не мають, бо не представлені в керівних органах УЄФА, на відміну від команд-членів Асоціації європейських клубів (ECA). Це такі команди як "Крістал Пелес", "Астон Вілла", "Брентфорд", "Брайтон", "Вотфорд".

Читайте также: Сергей Палкин: "Главная цель всей Украины - выиграть войну. Мы должны сделать все для этого"

Популярные новости