Олександр Хацкевич: "Після відходу Циганкова "Динамо" втратило 40 відсотків потенціалу в атаці"

512 21.03 2023   09:46
Getty Images

Колишній тренер Динамо Олександр Хацкевич поділився думками про поточний сезон УПЛ.

- Хто, на вашу думку, фаворит у боротьбі за чемпіонство УПЛ?

– Зараз Шахтар виглядає краще, ніж інші команди, хоча великого відриву за очками ні в кого немає. Тим більше зараз, після вильоту з єврокубків, Шахтар мав тижневий цикл, переживе міжнародну паузу, з'явиться можливість відновлюватися. Шахтар уже важко буде зупинити.

За грою донецька команда виглядає цікавіше Дніпра-1 та Динамо. Непоганий футбол показує Зоря, але стабільності не вистачає. Олександрія з 12 очок набрала лише чотири, і, напевно, вже вирішуватиме інші завдання.

– На яке місце може розраховувати Динамо?

– Я не бачу за рахунок чого Динамо може додати. Після відходу Циганкова Динамо втратило 40 відсотків потенціалу в атаці. У нульовій грі з Дніпром-1 результат визначив досвід, майстерність та виконання Буяльського. Зараз Віталій пропускав матч із Зорею через дискваліфікацію, а Динамо і так моменти даються дуже важко. У них немає нападника, травмований Шапаренко. Тому поразка стала наслідком саме цих проблем. Динамо залишається сподіватися лише на характер та командний дух.

– Але все ж таки, Динамо боротиметься за срібло-бронзу чи зможе замахнутися на чемпіонство?

– У Дніпра-1 більший потенціал в атаці завдяки Піхальонку та Довбику, але, як показала гра з Динамо, вони зараз не в оптимальних кондиціях. Плюс у Дніпра-1 прийшло багато легіонерів, яким потрібен час на адаптацію. Так, дніпряни взяли досвідчених хлопців із Металіста, але не можна сказати, що вони стануть лідерами – це скоріше для довжини лавки.

Дніпро-1 випереджає Динамо на шість, а потенційно ‒ на 9 очок, але їм ще потрібно виграти перенесений матч. А, судячи з останніх ігор команди в єврокубках та чемпіонаті, вони теж не відрізняються результативністю. Тому все не так сумно для Динамо, але киянам треба стрибнути вище голови. 

Читай також: 18-й тур УПЛ: розбір польотів (Відео)

Поки що багато розмов про молодь Динамо, але на даний момент ця молодь не здатна вирішувати завдання у боротьбі за чемпіонство, - сказав Хацкевич.

Популярные новости