КДК УАФ довічно заборонив діяльність, пов’язану з футболом, Сергію Шевченку за співпрацю з окупантами

375 09.02 2023   16:14
Фото - tavriya.com.ua

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ довічно заборонив особам, які співпрацюють з окупаційною владою, вести діяльність, пов’язану з футболом, повідомляє ресурс "Мост", посилаючись на пресслужба УАФ.

Зокрема, під санкції потрапив президент СК "Таврія", депутат Херсонської облради Едуард Репілевський та колишній тренер цього ж клубу Сергій Шевченко. Нагадаємо, у травні 2022 року Репілевський разом з гауляйтером Нової Каховки Леонтьєвим відкрив футбольний турнір, присвячений Дню перемоги.

Сам ФК "Таврія", який свого часу перебазувався із Сімферополя на Херсонщину, у кінці березня 2022 року заявив про припинення свого існування. Український тренер і в минулому футболіст Сергій Шевченко, який очолював сімферопольську "Таврію" і який також потрапив під санкції УАФ, влітку 2022 року став наставником створеного російською окупаційною владою Херсона ФК "Фрегат".

Нагадаємо, з 2014 року Шевченко очолював сімферопольську "Таврію", після чого працював в анексованому Криму з "ТСК-Таврією" та російським "Сахаліном". В Україні він також очолював ФК "Миколаїв" та херсонський "Кристал", на базі якого окупаційна влада і створила ФК "Фрегат".

Зазначимо, також у провадженні КДК УАФ перебувають справи щодо можливих порушень Кодексу етики і чесної гри УАФ футболістами та тренерами, "які продовжують працювати на території країни-агресора або переїхали туди після повномасштабного вторгнення росії в Україну".

Серед них — футболіст Олександр Масалов. Свого часу Масалов захищав кольори "Титана" з Армянська, херсонського "Кристала", "Сум", алчевської "Сталі", дніпродзержинської "Сталі" та ФК "Полтава". На початку липня 2016 року він став гравцем харківського "Геліоса". З 2017-го по 2018 рік виступав за сімферопольську "Таврію".

Читай також: Григорій Козловський: "За "Інтер" грали 12 збірників різних країн Європи, але українські діти показали характер"

Популярные новости