Контрольний матч. "Дніпро-1" – "Мура" (Словенія) 2:1. Фінішний ривок

412 02.02 2023   18:47
Дніпро-1

"Дніпро-1" – "Мура" (Словенія) 2:1

Голи: Пеглоу 38, Сарапій 81 - Петкович 24, з пенальті.

"Дніпро-1": Кінайрекін (Рибак, 63), Хайнер, Адамюк, Сарапій, Підлепенець (Горбунов, 46), Бабенко, Рубчинський (Бланко, 46), Піхальонок, Танчик (Пасіч, 53), Пеглоу (Назаренко, 41), Довбик.

Черговим суперником дніпрян на зборі в Туреччині став один з лідерів словенського футболу останніх років – клуб "Мура". Вперше у стартовому складі команди вийшов бразильський новачок Пеглоу, який зайняв місце лівого вінгера.  Саме він міг відкрити рахунок вже на 6-й хвилині матчу, коли втік від захисника у карному майданчику суперника, але трохи відпустив м’яч, який опинився в руках у голкіпера. За хвилину словенці відповіли гострим фланговим навісом, який кулаком відбив Кінарейкін, після чого голкіпер дніпрян накрив удар здалеку.

Поступово стала вимальовуватися ігрова перевага спортклубівців, які намагалися досить високо зустрічати суперника і взяли м’яч під свій контроль. На 15-й хвилині Рубчинський увірвався у карний майданчик і дуже гостро прострелив вздовж воротарської, але ніхто з партнерів не замкнув передачу Валентина, а у наступній атаці несподівано для суперників з розвороту в дотик намагався пробити Довбик, проте м’яч не кращим чином ліг на ногу форварда. Невдовзі після другої спроби Артема пробити м’яч пройшов поруч із стійкою, а ще за кілька хвилин довга і красива комбінація дніпрян закінчилася ударом Хайнера над поперечиною.

А от на 22-й хвилині серія помилок у захисті спортклубівців призвела до того, що Підлепенець, який діяв на позиції лівого захисника, у штрафному майданчику збив Бегановича, і Петкович впевнено реалізував пенальті – 0:1 для спортклубівців, що зовсім не витікало з ходу матчу.

Спортклубівці одразу кинулися відіграватися, притиснувши суперника до його воріт, і після сольного проходу Підлепенець опинився на газоні у карному майданчику "Мури", проте цього разу арбітр пенальті не призначив. За кілька хвилин вже Довбик здається отримує по ногах у карному майданчику словенців і знову пенальті у цьому епізоді немає. Після цих епізодів гра стала жорсткішою, і рефері довелося розчохляти кишеню з картками.

Читай також: Контрольний матч. "Дніпро-1" - "Мура" (Словенія). Відеотрансляція

І все ж таки дніпряни досягли успіху ще у першому таймі – Рубчинський віддав передачу Пеглоу на лівий фланг, бразилець змістився у центр, увійшов в карний майданчик і красивим ударом у дальній кут відновив рівновагу у матчі -1:1! Нажаль буквально одразу Пеглоу отримав пошкодження, і не догравши перший тайм залишив свою позицію Назаренку.

Вже на початку другого тайму дніпряни мали відмінний шанс вийти вперед після комбінації Хайнер – Довбик – Піхальонок останній завдавав удар з вбивчої позиції, але м’яч пройшов поруч із стійкою. Дніпряни продовжили вантажити м’яч у карний майданчик суперника, проте до ударів справу довести не довелося, натомість перша гостра контратака словенців ледве не призвела до неприємностей, коли по м’ячу не влучив Кінарейкін, проте голкіпера підстрахував Сарапій.

Тим часом голкіперу словенців доводиться раз за разом вступати у гру після ударів Назаренка і Бланко, а також після прострілу Назаренка на Довбика. Далі була серія кутових, заблокований удар Довбика і неточний удар Бабенка. В решті-решт, на 81-й хвилині після чергового кутового у виконанні Піхальонка Сарапій виграв боротьбу у суперника буквально на лінії воріт і з другої спроби заштовхнув м’яч у сітку -2:1.

 

Популярные новости