В'ячеслав Грозний: "Туреччина може стати для Довбика заходом кар'єри"

345 12.01 2023   11:57
Віктор Перегняк, FootBoom

Відомий тренер і футбольний експерт В'ячеслав Грозний розповів, в якому чемпіонаті нападнику Дніпра-1 Артему Довбику варто продовжувати кар'єру.

- Довбик уже доріс до переходу в європейський клуб?

- Він уже пограв трошки в Данії, але не вийшло. Як мені здається, зараз у нього найкращий період у кар'єрі. Довбик забиває за збірну, тягне Дніпро-1 до чемпіонства. Він хоче піти на зльоті, і це правильно. Дніпро-1 може на ньому досить добре заробити.

Упевнений, що у них уже опрацьовані варіанти його заміни. З таким топ-менеджером, як Красніков, по-іншому бути не може. Я б на місці Дніпра-1 відпустив Довбика.

- Куди?

- Йому б підійшла Серія А, наприклад, Торіно. Довбик підходить під італійську модель футболу. 

- Тобто Довбик підходить для середняків Серії А, а не для грандів?

- Туди непросто потрапити. Он Лукаку не грає в Інтері, і Лаутаро Мартінес не завжди виходить, а це топ-форварди. У великих клубах важко заграти, дуже багато тактичних нюансів. 

- Довбика дуже часто сватають до Туреччини. Як вам такий варіант?

- Якщо на виріст - то краще в Італію, а якщо за гроші - то можна і в Туреччину. Однак, боюся, що Туреччина може стати для Довбика заходом кар'єри. Там здебільшого закінчують із футболом. До того ж інтенсивність турецького чемпіонату набагато нижча, ніж в Італії. 

Довбик звикне до такого ритму і потім йому буде важко грати на високих швидкостях. Ще хороший варіант для Артема - Бельгія. У Нідерландах йому буде вже важче, там більше цінуються бразильці, які можуть обіграти один в один двох-трьох гравців.

Читай також: В'ячеслав Грозний: "Даю мільярд відсотків, що Мудрик заграв би в "Челсі"
Источник: Fanday
Популярные новости