Директор "Металіста 1925": "Сказати, що матч зі "Львовом" відбудеться, важко - Київ закритий для футболу"

358 13.10 2022   12:59
"Металіст 1925"

Виконавчий директор "Металіста 1925" Андрій Недєлін на своїй сторінці в Facebook висловився про можливе перенесення матчу 7-го туру чемпіонату України зі "Львовом", який запланований на 15 жовтня - у Києві на НСК "Олімпійський".

- Однозначно сказати, що цей матч відбудеться і якщо так, то де саме, досить складно. З очевидних причин гра з "Олександрією" відкладена на більш пізній термін. Але попереду непросте випробування, адже у нашої команди два поспіль домашні матчі – у суботу та середу.

Будувати прогнози – справа невдячна. На диво сподіваємось, але самі шукаємо варіанти. Київ однозначно на найближчий тиждень "закритий". Залишається варіант в екстреному порядку шукати альтернативу. Чи це буде захід країни, чи доведеться переносити матчі на потім… Запитань поки що більше, ніж відповідей.

Військово-цивільні адміністрації країни, Асоціація футболу України та Прем'єр-ліга працюють у щільному контакті з клубами. Опрацьовуються різні варіанти. У найближчі 24-36 годин має настати ясність. Усі учасники УПЛ єдині в одному: призупиняти чемпіонат на невизначений термін – це вкинути наш футбол у чергову безодню хаосу та невизначеності. Варіант догравати за кордоном – це практично нереалізовано у такі стислі терміни, матеріально більшість клубів не зможуть цього собі дозволити, плюс заборона реклами грального бізнесу в країнах Східної Європи та Туреччини девальвує у нуль контракти клубів з технічними та титульними спонсорами. Що, по суті, еквівалентне низці банкрутств та ліквідацій.

Ескалація на військовому треку не виключалася ще влітку під час організаційних приготувань до сезону. Наївних немає, всі розуміли з ким маємо справу і що рано чи пізно таке може статися. Сьогодні на перший план виходять навички кризового управління. У тому числі, за рахунок пошуку більш-менш розумних варіантів подолання темного часу цього сезону, - зазначив Недєлін.

Читай також: Київське "Динамо" продовжує допомагати українській армії
Популярные новости