Ігор Суркіс - про місце проведення збору "Динамо", спаринги та майбутніх суперників

359 18.05 2022   11:44
Віктор Перегняк, Footboom

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс в інтерв’ю Profootball Digital, яке публікує пресслужба "біло-синіх", поділився думками щодо благодійних матчів та підготовки команди в міжсезоння.

- "Динамо" грає благодійні матчі. Чи задоволені ви тим, як це відбувається і з благодійної точки зору, і зі спортивної?

- Спортивний аспект був на другому плані. Перш за все ми хотіли показати, що Україна жива, футбол в Україні є, є футболісти-професіонали, які виходять на поле та виконують свій обов’язок на футбольному полі. Так, є винятки, багато хлопців записалися в тероборону – той же Алієв, приміром. Але вони закінчили з футболом, це різні речі…

- Але є й Богданов, колишній футболіст "Динамо"…

- Такий поклик душі, значить, у хлопця – захищати свою країну зі зброєю в руках. Задача благодійних матчів – зібрати кошти для нужденних, а їх зараз дуже багато, ви чудово розумієте. Нам вдалося провести турне, воно було першим, адже ми будемо продовжувати, зараз ведемо переговори. Нам вдалося зіграти з однією топ-командою – це "Борусія" (Дортмунд). І сума, яку вдалося зібрати,  дійсно показала рівень.

- Впродовж матчу показали, що ця сума склала 400 тисяч євро. Є якась інша інформація?

- Це було впродовж матчу. Ще вони дадуть звіт для наших посольств та Міністерства соцполітики. Думаю, ця сума буде значно більшою. Також польська "Легія" повідомила, що, окрім іншого, також надходять кошти від спонсорів. На жаль, не змогли зіграти з іншими топ-командами, з якими мали домовленості, – тими ж "ПСЖ" або "Манчестер Сіті". Англійці, приміром, хотіли з нами зіграти, але не мали можливості. Зараз буде підготовчий період, ми будемо готуватися до кваліфікації Ліги чемпіонів. Чим просто грати товариські спаринги, будемо проводити благодійні матчі, щоб допомогти нужденним. Кожна копійка важлива.

Читайте также: Андрій Ярмоленко: "Мені хочеться повернутися до "Динамо"

- Тобто, план на міжсезоння – не просто збори, а проведення благодійних матчів?

- Я можу сказати, що Містер збирає команду 15 червня в Києві, і плануємо тренуватися вдома. Звичайно, якщо дозволить обстановка. Зараз, приміром, вона дозволяє – я живу на базі, поля готові, вся інфраструктура готова. Тому перші днів десять, поки не буде збірників, хотіли би провести, як зазвичай, у Києві. Потім планується виїзд за кордон та підготовка до кваліфікації Ліги чемпіонів, у тому числі з можливістю проведення благодійних матчів.

- Це можуть бути реально топ-клуби?

- Потрібно дивитися графік цих клубів. Ми же раніше будемо готуватися, і, відповідно, шукатимемо команди, в яких чемпіонати розпочинаються раніше. І будемо намагатися грати з суперниками, матчі проти яких збиратимуть якомога більше глядачів, а не виступати на порожніх стадіонах. Ви самі бачили, скільки українців приходили на наші благодійні матчі, малювали плакати, кричали лозунги – "За Маріуполь", "За Бучу", за всі постраждалі наші міста. І це дуже важливо. Тому я вважаю, що ми маємо це продовжувати. Знаю точно, що "Шахтар" також буде продовжувати, і дай Бог, щоб збірна України виступила успішно у відборі на чемпіонат світу. Це буде величезний підйом для всього нашого футболу. Кожен має робити те, що вміє. Дуже важко домовитися з провідними клубами Європи. Я на постійному контакті, виїжджаю, домовляюся. Сподіваюся, що нам вдасться.

- Наскільки відомо, може бути "Інтер"…

- Так, і "Інтер", і "Мілан" спочатку погодився, а згодом різко увімкнувся в боротьбу за чемпіонство й не зміг змінити свій графік під матч із нами. А на дублюючий склад на "Сан-Сіро" ніхто не прийде. Тому будемо старатися знаходити команди, які збирали би повні стадіони. На матчі з дортмундською "Боруссією" зібралося 35 тисяч глядачів, і це дорогого вартує.

Читайте также: Київське "Динамо": благодійне турне - статистичні підсумки

Популярные новости