Мирон Маркевич: "Коноплянка може стати зіркою у Польщі. Йому потрібно отямитися"

685 11.02 2022   06:30
Денис Руденко, FootBoom

Півзахисник "Шахтаря" Євген Коноплянка найближчим часом може змінити прописку. 32-річний хавбек зацікавив польську "Краковію". Генеральний директор "гірників" Сергій Палкін заявив, що доля футболіста повинна визначитися у найближчі два дні. FootBoom звернувся за коментарем до відомого вітчизняного фахівця Мирона Маркевича, який прекрасно знайомий з Коноплянкою по роботі у "Дніпрі". 

- Коноплянка може стати гравцем "Краковії". Як вам така новина?

- Йому потрібно грати поки ще є здоров'я і бажання. А в яку команду, то вже його справа. Напевно, Євген та його агенти ведуть з кимось перемовини.

У "Шахтарі" Коноплянці не потрібно залишатися. На його позиції виступають Мудрик та Соломон. У "гірників" немає проблем на лівому фланзі. А сидіти на лавці, навіщо? Євген ще принесе користь будь-якій команді.

- Чемпіонат Польщі - найкращий варіант для Коноплянки, щоб реанімувати кар'єру?

- Польська Екстракляса не така вже й слабка. Дивлюся їхній чемпіонат і хочу відзначити, що там досить непоганий рівень.

У Польщі багато людей ходить на футбол,  гарна інфраструктура, заповнені стадіони. До того ж, у місцевому чемпіонаті є певні несподіванки. Наприклад, чемпіон країни "Легія" знаходиться у зоні вильоту. Там багато рівних команд, тому не можна говорити про низький рівень.

- "Біло-червоні" займають 9-е місце. Чи відповідає команда амбіціям Коноплянки?

- По-перше, "Краковія" - один з найстаріших клубів Польщі. По-друге, треба враховувати, що Євген бігато пропустив: його мучили травми. До того ж, не забувайте, що у Коноплянки вже вік. Саме йому вирішувати, куди йти далі - у Австрію, Туреччину чи Польщу. Не бачу великої різниці.

Хоча, можливо, чемпіонат Польщі найбільш підійде Євгену. Наприклад, по менталітету. Його добре знають у цій країні, адже Коноплянка у складі "Дніпра" грав у фіналі Ліги Європи проти "Севільї". Та гра відбулася у Варшаві на "Національному стадіоні".

- Чи може Коноплянка стати топ-зіркою у чемпіонаті Польщі?

- Звичайно. Навіть впевнений у цьому. У Євгена хороша майстерність. Чому ні? Все залежить від нього самого. 

- Коноплянка мріє повернутися у збірну України. Чи реально з "Краковії" отримати виклик?

- Все реально. Немає нічого неможливого. Головне - як футболіст грає. І не важливо, чи то чемпіонат Польщі, чи Австрії. У нас не так багато легіонерів виступають за кордоном. У Коноплянки є усі якості. Йому просто потрібно прийти в себе. Може,  у цьому йому допоможуть вищеназвані чемпіонати. Вибір за ним.

- Через кілька років Коноплянка завершить ігрову кар'єру. Як гадаєте, на якій посаді він міг би принести максимальну користь?

- Він повинен залишитися біля футболу, адже у нього світла голова. Можливо, з Євгена вийде тренер...

Нагадаємо, у поточному сезоні Коноплянка провів 2 матчі за "Шахтар" (49 хвилин).  Раніше півзахисник захищав кольори "Дніпра",  "Севільї" і "Шальке". Тransfermarkt оцінює українця у 1,5 мільйони євро.

Читайте также: Болельщики "Краковии": "Коноплянка? Он был звездой лет 5-6 назад"

Популярные новости