Мудрик у компанії Маліновського і Зінченка: Мирон Маркевич визначив кращих у 2021 році

3499 27.12 2021   05:00

Колишній наставник "Металіста" Мирон Маркевич на прохання FootBoom підбив підсумки у вітчизняному футболі за 2021 рік.

Найкраща команда 2021 року

"Збірна України. "Жовто-сині" прогнозовано зайняла друге місце у відборі на ЧС-2022. До початку відбірного циклу було ясно, що ми нижче другого місця не опустимося. Хоча, спочатку вийшло трішки не так, адже було декілька нічиїх. В тому числі і на своєму полі. Проте по силі ми після збірної Франції були другими. Так воно і сталося. Все закономірно".

Найкращий тренер 2021 року

"Ігор Йовічевіч. Він прийшов у "Дніпро-1" і спочатку йому було важко. Зараз видно його тренерську роботу, команда додала, причому серйозно. На зимову паузу у чемпіонаті України "спортклубівці" заслужено пішли на третьому місці. Якщо хорватському спеціалісту дадуть можливість укріпити склад, то, можливо, наступного року у єврокубках ми матимемо команду, яка принаймні вийде із групи у Лізі Європи.

Також хотів би відзначити Юрія Вернидуба. З тими футболістами, які були у нього у "Шерифі", він добре виступив у Лізі чемпіонів. Вийти з такої групи, де були "Реал", "Інтер" та "Шахтар" до Ліги Європи, заслуговує на повагу. Я радий за Вернидуба. Ось ці тренери, на мою думку, найкращі у 2021 році. У команд під їхнім керівництвом видно серйозний прогрес".

Найкращий гравець у 2021 році

"Півзахисник "Аталанти" Руслан Маліновський і захисник "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко. Не наважусь комусь одному із них віддати першість. Обидва добре грають у своїх клубах".

Найкращий арбітр 2021 року

"Українські рефері не вміють судити. Ось хто у нашій країні кращий арбітр? Ну, можливо, Катерина Монзуль. Але ж вона постійно працює із системою VAR, тому їй легше".  

Прорив 2021 року

"Напевно, "Дніпро-1". Я вже казав, що це тренерська команда. Йовічевіч зробив з дуже посередньої, одну із кращих команд в Україні. А як буде далі - побачимо".

Кращий молодий гравець 2021 року

"Михайло Мудрик із "Шахтаря". Він один із тих, хто грає вперед. Робить це на швидкості, старається ефективно діяти на атаку, обігрує, загострює гру. У нас мало футболістів, які так грають. В основному футбол в Україні - це передачі впоперек поля і назад. А Мудрик - це зовсім інше. Він загострює і хоче грати швидко, вперед. Намагається показувати такий футбол, який подобається глядачам. Не просто так йому на "Сантьяго Бернабеу" аплодували. Там люди розуміють футбол".

Здивування 2021 року 

"У нас такий низький рейтинг у таблиці коефіцієнтів УЄФА, що просто катастрофа. Він дуже упав. Я не відкриваю Америку, але потрібно щось із цим робити". 

Розчарування 2021 року

"Відсутність уболівальників на матчах УПЛ. Який футбол, така і підтримка з боку фанатів. В інших країнах люди ходять на поєдинки, а у нас фактично порожні трибуни. Ну, трішки збираються у Києві. Хоча, наприклад, на "Металіст" у Харкові приходить більше 26 тисяч - стільки уся вища ліга не може зібрати за весь тур".

Бажання у новому році

"Хочу, щоб збірна України потрапила на Чемпіонат світу у Катарі".

 

Популярные новости