Валерій Кривенцов: "Ми в складній ситуації, нам потрібно брати очки"

525 26.09 2021   23:28
Фото - Денис Руденко, Footboom

Головний тренер "Металіста 1925" Валерій Кривенцов прокоментував виїзну перемогу своєї команди над чернігівською "Десною". Розповів про стан Ткачука та оцінив гру Кравченка у стартовому складі.

- Вітаємо з першою для "Металіста 1925" виїзною перемогою в УПЛ. Наскільки важкою виявилася вона?

- Взагалі, будь-яка перемога в Прем'єр-лізі - це успіх. Я дуже радий, шо ми перемогли таку сильну команду. Сьогодні, мабуть, той день, коли без долі везіння не обійшлося. "Десна" - це дуже хороша команда, у неї дуже кваліфіковані гравці. Проте ми за рахунок організації, самовіддачі, все ж таки, сьогодні перемогли.

- Якщо виділити, все ж таки, основну якість, яка сьогодні допомогла вашій команді здобути перемогу, то на що б ви звернули увагу в першу чергу?

- У нас був план на гру, хлопці його дотримувалися, мабуть, це дало результат. Була дуже велика самовіддача, ми в складній ситуації, нам потрібно брати очки.

- Ви забили швидкі голи на початку кожного з таймів. Чи був акцент на цьому?

- Про це всі тренери просять своїх футболістів. Так вийшло.

- Чи можете сказати, що сьогодні концентрація була вищою у вашої команди, ніж у суперника?

- Мабуть, що так.

- Що з Ткачуком? Він отримав травму і одразу поїхав до лікарні?

- Він зараз вже повернувся. Зробили знімок, начебто, нічого серйозного. Зрозуміло, що там є сильний забій, йому буде потрібен певний час на лікування. Враховуючи, що в нас і так багато травмованих, і всі травми довготривалі... Якщо б ще додався Ткачук - було б важко.

- Вам довелося міняти Ткачука, міняти, мабуть, гру своєї команди. Як в цій ситуації розбиралися?

- Сергія Ченбая ми ще в Першій лізі іноді використовували на позиції центрального захисника. Вважаю, що Ченбай добре замінив Ткачука. Западня вийшов на свій лівий фланг. Стрункість була завдяки центральним півзахисникам. Сьогодні вся команда - молодці.

- Кравченка відзначите в гольовій комбінації чи там був Фабіньо номер один? Кого б ви героєм другого голу назвали?

- Це ланцюжок. Будь-який гол це ланцюжок певних правильних дій чи використання помилок суперників. Забили гол - молодці. За Кравченка радію, бо Дмитро не грав тривалий час, дві серйозних травми було. Зараз він почав набирати форму. Враховуючи, як він ставиться до тренувань, я його заохотив у матчі на Кубок України. Він провів там хорошу гру. І сьогодні, ви бачили, поки були сили, він був тим гравцем, який диригує грою команди. Робив він це у компанії з Габелком та Криськівим.

- Чи можете ви сказати, що після того, як зняли Марлісона та Кравченка команда вже грала на утримання рахунку?

- Можна так сказати. Проте, знову ж таки, рішення на полі приймають футболісти. Тож, коли вели у рахунку, останні 10-15 хвилин вже думали, у першу чергу про те, як не пропустити. Хоча в нас були хороші моменти.

- Відчуваєте, що зараз у команди стало більше енергії, радості, впевненості, після того, як ви на виїзді вперше забили та перемогли?

- Так, звісно.

Читайте также: Валерій Кривенцов: "Мали перемагати "Львів" хоча б з різницею в один гол"
Популярные новости