Мірча Луческу: "Мені незрозуміла легкість, із якою судді дають ці картки нашим футболістам"

909 25.09 2021   22:45
Фото - Денис Руденко, Footboom

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу відповів на питання журналістів після переможного виїзного матчу з "Рухом" (2:0).

- Дуже задоволений командою та реакцією гравців на поразку в попередньому матчі. Ми зіграли добре, домінували протягом усієї гри, знали сильні сторони суперника та не дали їм продемонструвати їх. Результат гри відображає ситуацію на полі.

- Як вам гра Супряги? Чи отримає він шанс у Лізі чемпіонів?

- Ще є три дні до наступного поєдинку. Сьогодні він зробив свою справу. У першу чергу, помітне його зростання, його бажання прогресувати, грати.

- Які ваші враження від сьогоднішньої гри Вітіньйо?

- Йому ще потрібен час. До цього часу він грав у чемпіонаті Бразилії із співвітчизниками. І зараз йому важко переходити з бразильського чемпіонату в український, де високі швидкості, і поруч немає шість-сім співвітчизників, які думають так само, як і він. Тож має минути час, щоб він порозумівся зі своїми новими партнерами, зрозумів той футбол, у який він має грати, як він має діяти в різних ситуаціях.

У мене в цьому плані є досвід та терпіння, оскільки з бразильцями, які приїжджали свого часу до "Шахтаря", були такі ж самі проблеми. Але вони – Марлос, Ісмаїлі, Алан Патрік – зростали разом, і фактично я створив той футбол, який вони демонструють зараз у "Шахтарі".

Вітіньйо же має зростати та прогресувати через тренування та матчі з партнерами-українцями. Це складніше. Я задоволений його грою. У нього є якості, які дозволять йому грати за нас ще краще. Якщо ви пам’ятаєте, в першій грі він в першому ж епізоді після появи на полі пропустив м'яча під ногою і випустив в аут. У другій – підслизнувся та впав під час прийому м’яча. Тому поки йому заважають емоції, і потрібен час, щоб відчути впевненість. У мене є терпіння, і я чекатиму, поки він буде готовий.

Читайте также: Мирча Луческу - о коридоре "Шахтера" и победе над "Рухом"

- Сьогоднішня ротація – це наслідки поразки від "Шахтаря" в Суперкубку України, чи ви дали можливість відпочити основним гравцям перед матчем Ліги чемпіонів проти "Баварії"? І наскільки ця перемога додасть психологічної впевненості перед майбутнім матчем єврокубка?

- У першу чергу, я провів ротацію, оскільки в нас футболісти "висять" на картках. Що дивно, це гравці атаки. Мені незрозуміла легкість, із якою судді дають ці картки нашим футболістам, причому це гравці національної збірної – Забарний, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський тощо. Ця ситуація змусила мене провести ротацію, щоб ми наступний поєдинок могли зіграти оптимальним складом. Другий момент – у нас рівноцінні гравці в обоймі, всі добре тренуються, і вони заслуговують грати, що вони сьогодні й довели, провівши матч на високому рівні.

Також мене дивують стріли, які летять у мене, що ми пресингуємо суддів, чинимо тиск на них. Мене таким чином хочуть дестабілізувати? Напевно, з тим досвідом та віком, які в мене, а також усім тим, що я зробив для українського футболу, я заслуговую на інше ставлення та більшої поваги. Нехай ті, хто каже про це, краще двічі подумають, перш ніж казати на мою адресу подібні речі.

Популярные новости