Олег Дулуб: "Основна мета "Львова" – не обіграти "Верес", а рівномірно долати дистанцію"

491 09.09 2021   19:24
Фото - ПФК "Львов"

Новий головний тренер "Львова" Олег Дулуб розповів клубній пресслужбі про своє призначення, задачі та майбутню гру в УПЛ проти "Вереса".

— Які буди думки, коли запропонували тренувати "львів’ян"?

— Питання цікаве і складне для мене. Ні про що не думав і з задоволенням погодився на пропозицію.

— Чи були труднощі з підписанням угоди?

— Насправді нічого складного не було. Це нормальний робочий процес, коли триває погодження контракту. Є одні пропозиції, є інші – головне, прийти до спільного знаменника. А далі вже підписання.

— Скучили за Львовом?

— Я не очікував, якщо чесно. Повернувшись, я прийшов на базу, і одразу було таке відчуття, що я повернувся додому. Це щиро. Я не зі Львова. Але мене вразило відношення людей, з якими працював в "Карпатах". Їхній ентузіазм, їхня відкритість… Для мене це було дуже приємно.

— Чи стежили за українським чемпіонатом? Що можете сказати про його рівень тоді і зараз?

— Для того, щоб порівняти рівень чемпіонату, треба зіграти хоча б 10 ігор. Але за чемпіонатом спостерігав – мені було справді цікаво. Особливо слідкував за київським "Динамо" і донецьким "Шахтарем". А ще за "Чорноморцем" і "Карпатами" – за клубами, в яких працював.

— Як збираєтесь виходити з передостаннього місця у турнірній таблиці?

Читайте также: Олег Дулуб: "Скорее всего, подписания будут, но точечные"

— Як говорять англійці "step by step", тобто покроково. Спочатку потрібно знайти причину, а тоді вже планувати вихід.

— Якими будуть перші кроки на посаді? Зміни стосуватимуться тактичних побудов чи, можливо, більше психології гравців?

— Я думаю, що більше другого – психології. Зробити так, щоб гравці повірили у себе. Тому що, на мій погляд, це основна причина того, що команди опиняються на нижніх щаблях.

— Чи визначились із тренерським штабом? Хто допомагатиме у виконанні поставлених завдань?

— Ще визначаємось. Зрозуміло, що залишаться тренер з фізичної підготовки і тренер-методист. Також очікуємо на прибуття помічника.

— Чи будуть найближчим часом якісь підписання? Якщо так, то які позиції плануєте посилювати?

— Я думаю, що будь-який тренер із задоволенням посилив би всі позиції. Але потрібно спочатку визначити стан гравців, які знаходяться в команді. Швидше за все, підписання будуть, але вони будуть точкові.

— Як "Львів" готується до матчу з "Вересом"?

— Наша основна мета – не обіграти "Верес". Можна виграти у "Вереса" і далі знову зупинитись. Головна задача зараз – рівномірно долати дистанцію. Тому ми готуємось в штатному режимі.

— Три головні умови досягнення бажаного результату від Олега Дулуба.

— Перш за все, колектив, команда. По-друге, створення команди навколо команди. Це тренерський штаб, медичний штаб. По-третє, це єднання команди і вболівальників. Я вважаю, це дуже важливий момент. Я зрозумів, особливо під час пандемії, що без вболівальників футболу немає.

Популярные новости