Олексій Зозуля: "У "Львові" я зможу рости і розвиватись!"

1138 21.07 2021   16:10
Фото - ПФК "Львов"

Олексій Зозуля – новий захисник у ПФК "Львів". Він є вихованцем київського "Динамо". Виступав за "Полтаву", рівненський "Верес" і ужгородську "Говерлу". Останні 4 сезони гравець провів у ФК "Колос" з Ковалівки та виступав у чемпіонатах УПЛ на позиції правого захисника. На рахунку Зозулі більше півсотні поєдинків. Також гравець двічі виходив на поле у складі молодіжної збірної України.

- Ти вже тривалий час у Львові. Що встиг побачити за цей час і чи є вже улюблені місця?

- У Львові встиг побачити Брюховичі та два футбольних поля:) Постійно тренуємось. Але кілька разів виїжджали у місто, бачив центр. Відчуття, що у Львові завжди свято: багато кафе, багато людей.

- Як пройшло знайомство з клубом?

- Вже в футболі тривалий час і змінив кілька команд. Але таке ставлення бачу вперше. Я у команді два дні – а відчувається ніби місяць. Всі свої: підходять допомагають, бразильці, українці.

- Хто з команди зараз найбільше заряджає?

- Я добре знав Саню Лещенкова. Зараз товаришуємо з Олексієм Довгим. З усіма хлопцями нормально, усі між собою нормально.

- Як ти потрапив у футбол?

- З народження бігав з м’ячем вдома і на вулиці. На футбол привела бабуся, бо тато з мамою працювали. Знайомий якось сказав: "Візьми, що він бігає і нічого не робить". Так спочатку потрапив у місцеву футбольну школу, а через рік мене забрали в "Динамо". І з 10 років футбол завжди є в моєму житті.

Читайте также: Добираться на стартовый матч нового сезона "Мариуполю" придется около 20-ти часов

- Яким був перший матч на професійному рівні?

- Це була гра "Металург Запоріжжя-2". Грали з "Маріуполем". 3:0 виграли. Перша – переможна. Правда, потім 10 ігор програли:) Але на першій все одно була перемога!

- Яка гра найбільш пам’ятна?

- Напевно, минулорічна. Перехідна гра з "Маріуполем" за єврокубки. Перемога 1:0.

- 3 футболісти, які імпонують

- Мессі… Завжди подобався Даніель Алвес, захисник, точніше правий захисник "Сан-Паулу". І наш футболіст – Андрій Ярмоленко.

- У тебе було багато пропозицій продовження кар’єри, але ти обрав "Львів". Чому?

- Я знаю, що "Львів" – перспективний проєкт і добра команда. Всі хлопці молоді і, як ми побачили наприкінці сезону, дуже перспективні. Є результати, а це означає, що я теж зможу тут рости і розвиватись.

- Які очікування перед стартом нового сезону?

- Хочеться вигравати якомога частіше. Від гри до гри отримувати більше перемог, емоцій. Хочеться зіграти на "Арені Львів".

10 м’ячів забити тяжко захиснику (сміється). Хочеться виходити на поле в кожній грі, грати, допомагати команді. Хочеться віддати кілька гольових передач і допомогти забити.

- Що хочеш сказати вболівальникам?

- Щоб вони повірили в команду. Бо хлопці дійсно дуже перспективні і хочуть грати. Мені б хотілося, щоб в нас повірили, а ми вже будемо намагатись довести це своєю грою. Вся команда сповна буде віддаватись на кожній грі.

Читайте также: Юрий Захаркив - игрок "Жетысу" 
Популярные новости