Ігор Литовка: "У "Десни" закінчився перший тижневий цикл, наразі – вихідні"

1474 03.07 2021   19:27
Фото - "Десна"

Сьогодні, 3 липня, на Євро-2020 збірна України проведе історичний матч 1/4 фіналу проти Англії. Напередодні цього поєдинку пресслужба "Десни" поговорила з воротарем "сіверян" Ігорем Литовкою: про підготовку чернігівської команди, підтримку уболівальників, й, звісно, збірну України.

- Тиждень тому "Десна" вийшла з відпустки. Який зараз настрій у команді?

- Закінчився перший тижневий цикл, наразі – вихідні. З наступного тижня приступимо до повноцінної роботи. Будемо працювати та набирати форму, щоб до першої гри чемпіонату підійти підготованими та з гарним настроєм.

- У якій формі знаходитеся Ви, в якій формі знаходиться команда, у цілому, та над якими компонентами, у першу чергу, працювали на цьому тижні?

- Перший тиждень – це силові вправи. Потрібно працювати над витривалістю, швидкістю… Зрозуміло, що відпустка була тривала, й в перші дні складно. Але, якщо людина професійна, вона підтримує форму й у відпустці. Тим хто підтримував, зрозуміло, наразі легше.

- А наскільки легко втягнулися Ви?

- Я – нормально (посміхається, - прим.). У відпустці перші два тижні нічого не робив – мандрував до родичів, друзів, до тих, кого давно не бачив. А потім вже тренувався тут, у Чернігові, індивідуально.

Читайте также: Евгений Паст может перейти в "Днепр-1"

- Судячи з коментарів у соцмережах, вболівальники дуже сумують за командою. Тож пару слів для них…

- Я розумію… Ми теж сумуємо за уболівальниками, адже останні ігри проводили без них, й це, впевнений, теж вплинуло на кінцівку попереднього сезону… Думаю, найближчим часом ми порадуємо їх позитивними новинами. Сподіваємося, шановні уболівальники, ви будете в нас вірити та з гарним настроєм прийдете на першу гру сезону 2021/22.

- До речі, наразі ігри чемпіонату Європи, частково, проходять з глядачами, в Україні діє "зелена" карантинна зона. Отже, на Вашу думку, перші матчі нового сезону УПЛ пройдуть з уболівальниками?..

- Дуже цього б хотілося. Нам не вистачало й не вистачає уболівальників. Хотілося б, щоб на матчі з "Чорноморцем" стадіон імені Гагаріна буде заповнений на 100 відсотків (якщо будуть дозволяти карантинні норми, звісно).

- Сьогодні збірна України зустрічається з Англією у півфіналі Євро-2020. Чого очікуєте від матчу та чи вірите у команду Андрія Шевченка?

- Це – футбол. Попередні ігри підтвердили, що навіть показуючи не найбільш яскраву гру, можна проходити далі. Не тільки збірна України це демонструвала. Треба вірити. Вся країна вболіває, турбується. Англійці – серйозний суперник. Але, думаю, все у руках збірної: ми будемо її підтримувати, а вона – радувати нас своєю грою.

Читайте также: Гуцуляк и Альваренга близки к переходу в "Рух"
Популярные новости